logo Casalina

Meiden KVC Kessel-Lo 2000 verrassen titelpretendent Sporting Heide Linter

Meiden KVC Kessel-Lo 2000 verrassen titelpretendent Sporting Heide Linter
De kern van de meisjes van KVC Kessel-Lo 2000 anno 2021-2022

De vrouwen van KVC Kessel-Lo 2000 hadden het niet onder de markt bij tweede Sporting Heide Linter. Bij rusten gaan stond het 1-1, finaal gingen de bordeauxhemden met de drie punten lopen na een bevochten 1-2. Hierdoor staan ze in de tussenstand in derde provinciale b gedeeld vierde maar wel met twee wedstrijden minder dan de meeste teams.

Trainer Jordy Allemeersch vertelt hun avontuur in alle geuren en kleuren…

“We speelden op een groot natuurlijk grasveld met hier en daar wat putten. Dat is en was onze dada niet, daar we zelf trainen en spelen op kunstgras. Hierdoor konden we niet ons spel raken, we zoeken de voetballende oplossing of proberen dat. Door de fysieke weerstand van Heide Linter dat hard in duel speelde, en ons zo meedwong in de lange bal, gingen we de rust in met 1-1-gelijkspel. Op dat moment was dat terecht gezien het spel van beiden. Al mochten we bij momenten onze keepster Judith Lauwers dankbaar zijn. Voor haar eerste seizoen doet ze dit geweldig!”, wist de T1.

In de tweede helft namen de Leuvensen geleidelijk aan de controle over, de laatste goede pass ontbrak wel.

“In het verleden hadden we al zo een veldslag verloren. Dan denk ik aan duels tegen KVK Tienen C en LIA Everbeur. Ik kan als trainer best trots zijn op de manier hoe we als één ploeg hebben gevochten tot de laatste minuut. Deze zege doet deugd aangezien we willen klimmen in het klassement. We misten enkele basispionnen waaronder twee flankspeelsters en één middenvelder. Daarnaast zagen we ook enkele speelsters pas terugkomen uit blessure. Het is leuk om te zien dat het team goed samenhangt en hoe goed dit zichtbaar is op het veld. We kijken uit naar de streekmatch op eigen bodem tegen Sportief Rotselaar. Ons doel was vooraf top drie, we evolueren daar stilaan naartoe en dat is mooi!”

Geef een reactie