Meiden KVC Kessel-Lo 2000 maken drie punten buit in Rotselaar

KVC Kessel-Lo (l) ging met de punten aan de haal in Rotselaar

In derde provinciale gingen de voetbalsters van KVC Kessel-Lo 2000 met de drie punten aan de haal op het veld van de reeksgenoten van Sportief Rotselaar. Na de reguliere speeltijd was het 0-3, alle doelpunten vielen in de tweede helft. Een enorme domper op de feestvreugde was het uitvallen van bezoekende verdedigster Anke Vandycke met een neusbreuk, dat gebeurde rond het half uur. Hierdoor lag de wedstrijd iets meer dan twintig minuten stil.

Al snel werd duidelijk dat de bezoeksters enorm snel kwamen opzetten langs de flanken, vooral Meeus was soms overal aanwezig. In de eerste tien minuten vond ze enkele keren de ruimte, haar beste mogelijkheid was een schot dat de buitenkant van de linkerpaal raakte. Beide teams stoorden wel hoog. Ook Vandycke deed dit namens de Leuvensen, een rijtje terug zorgde Daenens voor de aanvoer. Iets voor het kwartier werd Rotselaarse Vanden Eynde diep gestuurd, vlakbij doelvrouw Willems ging de bal iets te ver van haar voet en weg was de kans. Haar ploeggenote Coremans mikte kort daarop een schot naast. Aan de overzijde ging Vermeersch alleen aan de haal thuisgoalie Bibi Vanmechelen was bij de pinken en redde gepast. Vooraan bij Rotselaar stoorden Bertels en Matheï goed, deze laatste kon zo de bal ontfutselen en had bijna een vrije schietkans.

Op minuut twintig was de snelle Meeus andermaal gelanceerd op de flank, ze zette voor naar Vermeersch. Zij werkte af op doel, keeper Bibi redde in twee keer. Daarna was het even windstil tot verdedigster Vandycke en blauwhemd Van Calster bij een kopbalduel op elkaar kopten. Je kon daarna een speld horen vallen en speelsters waren onder de indruk. Ref Renders legde het spel twintig minuten stil zodat iedereen op zijn positieven kon komen. Van Calster kwam er vanaf met een snede in het voorhoofd. Vandycke was even buiten westen en werd door de hulpdiensten overgebracht naar het ziekenhuis. Ze liep een neusbreuk op, www.regiosport.be wenst haar een goede revalidatie toe. Na de hervatting was iedereen nog onder de indruk en was er amper sprake van kansen.

De aankomst van de ziekenwagen aan de Sportoase in de Torenstraat

Vijf minuten na de rust werkte Hermans tussen twee Rotselaarsen de bal in doel, 0-1! Rotselaarsen Bombeek en Wuestenberghs breiden een aanval in elkaar. Hier kwam nog een vrije trap uit, maar deze werd geneutraliseerd door Steenhaut. Iets na het uur trok andermaal Meeus op de rechterflank ten strijde, ze haalde de achterlijn en haar voorzet bereikte Van Damme aan de tweede paal. Haar vizier stond scherp, ze bracht de 0-2 aan. Vijf minuten nadien kreeg Luyckx de bal enkele meters voor het strafschopgebied, ze legde aan en zag haar schot net onder de deklat in doel verdwijnen, 0-3! Rotselaar verdiende absoluut een doelpunt, maar ze sprongen te onzorgvuldig om met de mogelijkheden waardoor de laatste pass te vaak ontbrak. Bertels kreeg nog een kans, maar de nummer elf werd gestuit. Bezoeksters Daenens, Dehopére en Van Damme probeerden offensief nog iets te betekenen, maar het bleef bij 0-3…

Van Damme (l) maakte net de 0-2 en werd gefeliciteerd door Daenens, Meeus en Hermans

Doelpunten: 50′ Hermans (0-1), 62′ Van Damme (0-2), 67′ Luyckx (0-3)