Meiden KSC Mechelen kloppen een zeer strijdvaardig FC Zemst Sportief

KSC Mechelen (l) was aan de winnende hand tegen FC Zemst Sportief

De Zemstse bezoeksters weerden zich kranig maar konden in de zone van de waarheid geen vuist maken. Op slag van rust realiseerde eersteprovincialer KSC Mechelen de 4-0. Na de reguliere speeltijd klokten de wit-blauwen af op een stevige 7-0, een lichtelijk overdreven score op basis van de inzet van de rood-gelen, die in tweede provinciale uitkomen.

Na enkele minuten viel het eerste gevaar te noteren. Zemstse Huyghe brak links door en stormde op doel af, ze koos de verste hoek. Haar schot dwarrelde net naast de verste paal, een enorme kans om de score te openen! Mechelen zocht vooraan Van Giel, maar in de beginfase liet ze zich enkele keren aftroeven door het numerieke overtal. Bij de bezoeksters stond Van Der Borght verdedigend haar mannetje en stuurde ze wel eens een bal diep, die dreiging teweeg bracht. Ploeggenote Mommens vond rechts ruimte, maar de KSC-verdediging bracht soelaas.

Bij het thuisteam vond Cool regelmatig ruimte vooraan. Na een actie bracht Rigo haar op minuut tien alleen voor doel, Cool vuurde af op doel. Bezoekende goalie Luppens tikte over en speelde een goede wedstrijd. Amper een minuut later was het wel bingo. Rigo kreeg de bal links op de hoek van het strafschopgebied en werkte in de verste hoek af, 1-0! Verdedigster Michiels kwam stilaan beter in de match en speelde diep op Cool die op haar beurt Van Giel lanceerde, ze kon er net niet aan. Iets na het kwartier volgde een snelle Mechelse omschakeling, Van Giel ging de rechterflank af. Ze zette voor naar Cool die aan de tweede paal overhaast over besloot. Af en toe viel er een onzorgvuldigheid in de KSC-defensie te bespeuren. Dat was niet het geval toen thuiskeeper Straetmans twee Zemstste aanvalsters met lef dribbelde.

De Zemstsen streden maar de Mechelsen scoorden.

De Brouwer werd in het strafschopgebied aangespeeld. Ze draaide zich vrij en rondde af in de linkerhoek, 2-0! Amper enkele minuten later scoorde De Brouwer andermaal. Meeus, Rigo en Van Giel trokken in het offensief, die laatste besloot overhoeks op de verste paal. De Brouwer was goed gevolgd en werkte de rebound binnen, 3-0. Zemst bleef druk zetten, Vandam bleef Mommens zoeken in de combinatie, ook Fransis en invalster Berrada dreigden. Met nog vijf minuten tot de rust trapte Cool weer op doel, andermaal redde Luppens. Toen de Zemstse verdediging opschoof, besloot De Brouwer om solo door te gaan. Ze ging op doel af, maar haar schot kwam in de handen van Luppens terecht. Zemstse Van Der Borght verspeelde de bal aan Van Giel, maar herstelde instant met een stevige tackle! Een corner voor de Mechelsen belandde aan de tweede paal in doel, een eigen doelpunt in de kluts.

De opener van Louise Rigo (tweede van links) wordt gevierd

De tweede helft begon met een regenbui, het spel leed er amper onder.

Bij KSC plaatste Van Der Goten krachtige kopballen, Van Hoorick won duels waardoor de wit-blauwen meer aanspraak maakten op de tweede bal. Aan de overzijde speelde Carrez een prima duel en vond ze regelmatig ruimte om het spel te versnellen. In de eerste tien minuten na de pauze kwamen de rood-gelen tot twee keer toe dicht bij een treffer, Straetmans lag twee keer goed in de weg.

Halfweg de tweede helft belandde de bal in één en dezelfde fase twee keer tegen de Zemstse lat en één keer op de paal. Van Giel en Cool besloten op de lat, De Brouwer op de paal. Ondanks de fikse achterstand bleven de Zemstse meiden zich smijten, dat sierde hen. Met nog een kwartier op de klok rondde Van Giel een persoonlijke snelle actie af, 5-0. Exact een minuut later kwam de bal via een gelukje en een Zemsts been bij opnieuw Van Giel. Ze kapte zich vrij en werkte af, 6-0. In de slotminuut ontstond een uitbraak over rechts via invalster Meeus. Ze zette koers naar het vijandelijke strafschopgebied en vuurde een projectiel af dat in het dak van het doel eindigde, 7-0!

Doelpunten: 11′ Rigo (1-0), 26′ en 28′ De Brouwer (2-0 en 3-0), 45 eigen doelpunt (4-0), 75′ en 76′ Van Giel (5-0 en 6-0), 90′ Meeus (7-0)