Meiden KFC Perk op ervaring voorbij Sparta Haacht Statie

De meiden van KFC Perk (r) werken nog oefenduels af

De meiden van Sparta Haacht Statie toonden dat ze veel zin hadden om te spelen en lieten dat ook uitvoerig zien. De bezoeksters van KFC Perk moesten hier af en toe positioneel op anticeperen. Ze lieten minder doelkansen noteren, maar sprongen er minder onbesuisd mee om als hun groen-witgetinte gastvrouwen. Op het einde had iedereen een spannend oefenvertoon gezien dat eindigde op 0-2 voor KFC Perk.

Na de 14-0-zege tegen Keerbergen kregen de Spartaansen die voor het eerst uitkomen in competitie uitkomen in derde provinciale een tegenstander van een ander kaliber tegenover zich. Tweedeprovincialer Perk had de week voordien iets economischer gewonnen op het veld van FC Moorsel, het werd er 0-1. Op vraag van beide trainers werden het twee helften van een half uur gezien er beginsters op het veld stonden én vijftienjarige speelsters.

De speelster verspilden amper tijd aan een studieronde. De vijftienjarige thuisspeelster Heyckmans liet na drie minuten het eerste doelgevaar noteren voor Sparta, ze trapte naar doel maar keepster Geens stond paraat. Rond minuut tien lanceerde bezoekster Goossens een prima dieptepass op Vercammen die thuisgoalie Vidal verraste met een lob, 0-1.

Vercammen (tweede van links) wordt gefeliciteerd met haar 0-1

Iets voor het kwartier konden De Pauw en Isenborghs de bal op stilstaande fase voor Sparta niet in doel verwerken. Anouchka De Pauw werd rond minuut twintig net in het strafschopgebied getackeld, foutief volgens de ref en strafschop. Isenborghs zette zich achter de bal, maar doelvrouw Geens pakte haar inzet. Daarna volgden nog kansen voor Haachtsen De Pauw en Heyckmans, maar erin ging de bal niet. Aan de overzijde brak Perkse Haemels serieus uit over de linkerflank, zelfs in die mate dat ze naar doel spurtte en afdrukte. Haar schot werd gepakt door doelwachter Vidal, 0-1 bij rusten gaan.

Geens pakt de strafschop van Haachtse Isenborghs

Buiten de massaal aanwezige muggen was enkel de Spartaanse druk een vast gegeven. Ingevallen doelvrouw Degraeve kon alle kansen voor de thuisploeg afweren, vooral opnieuw Anoucka De Pauw toonde zich actief voor vijandig doel. Haar tweelingzus Tatiana viel in en stoorde ook hoog. Voor Perk kon Vercammen weer enkele gevaarlijke standjes afleveren op de linkerflank, haar gekruiste schoten werden onschadelijk gemaakt door de keeper. Hun gevaar kwam voornamelijk over de flank. De blauwen ondergingen enkele positiewissels en werden op die manier ook iets gevaarlijker. Met nog iets meer dan tien minuten te gaan stormde Heyckmans alleen op doel af, de 1-1 leek in de maak maar ze passte nog en weg was de kans. Kort daarna krulde Haachtse kapitein Aerts met links een bal vanaf corner op de deklat, opvallend was dat ze de daaropvolgende corner met rechts trapte.

De bal op de lat van Aerts

Bij een Perkse tegenaanval kreeg Vercammen een duw in de rug, de ref merkte het op en gaf een penalty. Bezoekende kapitein Vangindertael zette die feilloos om in de linkerhoek, 0-2 was meteen ook de eindstand. Het verschil tussen winst en verlies was de ervaring en uiteraard de afwerking voor doel.

Doelpunten: 9′ Vercammen (0-1), 55′ Vangindertael (0-2 strafschop)