logo Casalina

Meiden KFC Herent pakken twee belangrijke zeges op enkele dagen tijd

Meiden KFC Herent pakken twee belangrijke zeges op enkele dagen tijd
De Herentsen poseren fier na hun topprestaties

Vooreerst werd er in de Beker van Brabant met 1-2 gewonnen op het veld van reeksgenoot Leeuw Brucom waardoor de geel-blauwen in de halve finale van deze competitie zitten. Amper enkele dagen later ontvingen ze de medeleider de RWDM Girls, gelukkig liep ook dat avontuur goed af en wonnen ze afgetekend met maar liefst 5-0!

Coach David Fleurman toonde zich achteraf enorm opgetogen.

“We wisten dat Leeuw Brucom in de eerste helft wel eens enorm uit de offensieve startblokken kan schieten. Daarom hielden we het achteraan goed georganiseerd. Gelukkig liep het daar goed af voor ons, want dat is en blijft één van de sterkste tegenstanders uit onze reeks. Op voorhand waren we tegen medeleider, de RWDM girls, op onze hoede. Zij hadden op veertien wedstrijden tijd amper drie doelpunten geïncasseerd. We waren gewaarschuwd en stonden bij de rust al 2-0 voor. Daarna ging het vlotter en konden we nog tot 5-0 uitlopen. Ik vond het zeer leuk dat op deze wedstrijd spelers van de eerste en de B-ploeg afkwamen, net zoals vele jeugdspelers. Deze steun betekende veel voor mijn speelsters”, klonk het dankbaar.

De Herentsen strijden nog mee op twee fronten, de titel in eerste provinciale en de Beker van Brabant.

“Dat is mooi meegenomen. In de beker blijven we over met mede-eersteprovincialers KV Kester-Gooik en Boutersem United én streekgenoot en sterk team in tweede provinciale VK Holsbeek. De competitie, dat zal nog spannend worden. We staan voorlopig aan de leiding met drie punten meer dan de RWDM Girls, die een wedstrijd minder speelden, en Leeuw Brucom. Dat laatste team is al het beste waartegen we uitkwamen, we zijn vooral voor hen beducht.”

Geef een reactie