logo Casalina

Meiden KFC Herent lijken goed gewapend voor hun avontuur in de nationale reeksen

Meiden KFC Herent lijken goed gewapend voor hun avontuur in de nationale reeksen
Pauline Delang in KV-shirt bij Olympia Wijgmaal

Vrouwelijk KFC Herent telt vooralsnog zeven aanwinsten naar volgend jaar toe. De geel-blauwen mogen na hun terechte titel in eerste provinciale voor het eerst proeven van een avontuur in de nationale reeksen, met name in tweede klasse. Je zou denken dat het behoud hun ambitie zou zijn, ze mikken echter iets hoger. 

In de aanvallende linie trokken ze Pauline Delang (KV Mechelen) en Jana Janssens (FC Kontich) aan. Op het middenveld zijn Fiona Dehon en Lara Rosseel (beiden KV Mechelen) en Jana Simons (WS Woluwe) de nieuwe recruten. In de verdediging staan Hannelore Heyligen (KV Mechelen) en Judith Heldens (Westerlo) vanaf volgend seizoen hun mannetje vanaf volgend seizoen aan De Kempen. Speelsters Eva Vander Velpen en Lies Tambeur stoppen er (even) mee, maar blijven voor noodgevallen beschikbaar voor de club. Middenvelder en kapitein Judith Van Looveren trekt een jaartje op Erasmus naar Japan.

Trainer David Fleurman schetst kort de ambities.

“Met het behoud alleen zijn we niet tevreden. We zouden ons graag, gezien de aangebrachte ervaring, richten op een positie bij de vijf beste teams. Onze kern zal ook wat breder zijn, dus waarom niet?”, vroeg Fleurman, die zijn slotseizoen als coach ingaat, zich luidop af.

Vrouwelijk KFC Herent pakt de dubbel
Vrouwelijk KFC Herent pakte de dubbel in 2023-2024

De Herentsen, zowel het A- als het B-team, beginnen op woensdag 26 juli terug te trainen. Op 4, 5 en 6 augustus trekt het gezelschap op stage naar De Panne, ze spelen diezelfde maand buiten oefenduels ook nog om de Beker van België.

Zo ziet hun schema er voorlopig uit.

Zat 29 juli 19u30 Tienen – Herent A/B
Woe 2 aug 20u00 Moldavo – Herent A
Vrij 11 aug 20u30 Herent A – Alken
Vrij 18/Zat 19 aug Beker van België ?
Vrij 25/Zat 26 aug Beker van België ?
Zat 2/9 Royal Union Saint-Gilloise – Herent A ?

Marc Feyaerts zal trouwens de B-ploeg en de A-ploeg mee ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *