logo Casalina

Meiden KFC De Vrijheid Herselt promoveren voor het tweede jaar op rij

Meiden KFC De Vrijheid Herselt promoveren voor het tweede jaar op rij
KFC De Vrijheid Herselt kampioen in derde provinciale

KFC De Vrijheid Herselt promoveerde vorig seizoen mee uit Antwerpse vierde provinciale als derde. Met enkele gerichte aanwinsten erbij pakten de blauw-witten dit jaar als promovendus zowaar de titel. Na forfait van zesde Wortel kregen ze de titel in hun reeks toegewezen, ze hadden liever het kampioenschap op een andere manier gewonnen, maar het feest was er achteraf niet minder om.

In 2018 gestart werd in Herselt gestart met jeugdteams voor meisjes en in 2020 met een damesploeg. Ondertussen hebben ze ongeveer dertig meisjes in de jeugd en ongeveer 35 speelsters voor een eerste ploeg. Sinds vorig seizoen bestaat er twee damesploegen, een mengeling. Vanaf dit seizoen is er sprake van een echte A- en B-ploeg. Mirthe Lambrechts (RWL Sport, eerste provinciale), Fien Briers (Oevel, eerste provinciale, Sara Vandenbosch (Tildonk, eerste provinciale), Jessica Pironet (terug gestart na zware blessures, ex-Genk, Tienen en Heist) en Lotte Van Der Auwera (Immer Oost, derde provinciale) waren de nieuwkomers voorafgaand dit seizoen.

“In november vielen er twee sterkhouders uit voor langere tijd, maar de groep heeft dit samen opgevangen. Ze leden geen enkele nederlaag, enkel tegen de tweede Immer Oost werd twee keer 3-3 gelijk gespeeld. Sterkhouders waren onder andere Jessica Pironet, Fien Briers, Lauren Verhaegen, Femke Vercammen, Sara Vandenbossche. Ook de hele verdediging verdient een pluim daar we amper achttien tegengoals slikten dit seizoen. Op zich was vooral ons collectief onze sterkte tegenover de rest van de teams. We hadden zeer sterke kern van zeventien à achttien speelsters. Naar volgend jaar toe komen er vanuit de jeugd vier meisjes bij de kern. Een handvol anderen blijven bewust nog een jaartje bij de U16. We hebben een kern van 36 voor a -en b-kern en kunnen terugvallen op die 6 extra u16 indien nodig”, blikte trainer Sven Milis terug.

Voor de eerste keer in de geschiedenis treden ze dus aan in tweede provinciale volgend seizoen. De doelstelling is top zes.

Geef een reactie