Q8 tempo oil banner

 

Meiden FC Moorsel kunnen titel pakken als ze tweede Sporting Heide Linter kloppen!

Meiden FC Moorsel kunnen titel pakken als ze tweede Sporting Heide Linter kloppen!
Eerder werden ze bij FC Moorsel als herfstkampioenes

In de heenronde in derde provinciale b werd het 3-2 in het voordeel van Heide-Linter. Dat betekende eveneens de eerste en enige nederlaag voor de oranjegetinte Tervuursen. De halve gemeente werd gemobiliseerd voor deze mogelijke kampioenschapswedstrijd. Als de zenuwen nu niet door de kelen gaan gieren en het voetbal op de eerste plaats komt, dan staat er de aanwezigen ongetwijfeld een leuke en zonnige zaterdagnamiddagmatch te wachten.

Coach Jonathan Roggeman schetst de verwachtingen.

“Ten eerste azen we zeker op een sportieve revanche. De inzet is duidelijk; een zege die ons het kampioenschap brengt. We staan vier punten voor op Sporting Heide-Linter en we tellen een wedstrijd minder. Bij een zege staan we zeven punten los en hebben zij nog twee matchen te spelen en dus maximaal zes éénheden te winnen. Je hebt uiteraard nog het vraagstuk FC Machelen, de mannen werden gisteren officieel uit de competitie genomen. De vrouwen vooralsnog niet, dat kan een probleem worden gezien ze nog drie thuismatchen tellen en ze nergens nog welkom zijn. Indien zij ook uit de reeks worden genomen dan telt Heide-Linter zes punten minder gezien ze er twee keer tegen wonnen. Wij speelden er vooralsnog een keertje tegen en dat werd een gelijkspel, wij verliezen dan één puntje, die schade blijft beperkt.”

Aan gezonde movitatie zal het de Moorselsen niet ontbreken.

“Er zal veel druk en inzet aanwezig zijn, maar de keren is volledig. Vele supporters zullen op de afspraak zijn, ik verwacht alleszins een kleine massa. Voetballend gezien hebben we zaterdagnamiddag een goede kans, het is ook een mooie affiche met de eerste tegen de tweede. Het is het enige team waartegen we verloren, het is bij hen ondertussen van moeten. Als we de zenuwen onder controle kunnen houden en ons voetbal kunnen laten zien, dan is het binnen. In ons vorig duel op derde Kessel-Lo hadden we het fysiek zwaar, maar haalden we het. Hopelijk kunnen we rond kwart voor zeven de titel vieren, moge de beste winnen!”

De aftrap tussen FC Moorsel en Sporting Heide Linter vindt zaterdagnamiddag om 17 uur plaats op het alomgekende adres aan de Vinkenlaan.

Geef een reactie