Meensel-Kiezegem scoort in de eerste en Sparta Haacht in de tweede helft

Meensel-Kiezegem (l) kwam vrank en vrij spelen op Sparta Haacht

FC Meensel-Kiezegem leek op een drafje de oefenpot bij medederdeprovincialer Sparta Haacht Statie te winnen, het stond immers 0-4 bij rusten gaan. Nadien kregen de bezoekers nog kansen, maar was het bij de groenen van Sparta dat ze goed bij schot waren. Na een spannende eindfase werd het alsnog 3-4, de supporters hadden een onderhoudend en bij momenten intens fysiek duel mogen aanschouwen.

Sparta had er de dag voordien een oefenpartij opzitten tegen KFC Werchter en dat was er in het openingskwartier wat aan te zien

In plaats van het typerende zwart-geel, kwamen de Hagelanders in actie in rood-geel. Bezoeker Kaplan liet het niet aan zijn hart komen en omspeelde na een snelle diepe bal doelman Delise en maakte overhoeks af, 0-1. Daarna mocht de snelle nummer tien van Meensel nog twee keer door, maar stond zijn vizier minder scherp. Een bal vanaf de linkerflank legde Cornelissen in de linkerbenedenhoek dood, 0-2. Amper enkele minuten mikte Cornelissen opnieuw naar doel, nu was de linkerkruising zijn objectief. De bal kwam ook daar terecht, 0-3 op een kwartier tijd!

Cornelissen werkte zonet de 0-3 links in doel en krijgt felicitaties van Willekens

Daarna probeerde thuisspeler Casteur met een actie over enkele tussenstations zijn teammakkers te motiveren, hij werd net voor de zone van de waarheid gestuit. Tot de rust waren alle daaropvolgende kansen voor de groen-witten onder meer via Deslagmulder (corner overgekopt, schot op doelman overgetikt) en Noppen (overhoeks schot). Op vrije trap trof Sleeckx nog de rechterkruising. Op slag van rust verrasten de bezoekers met een afstandsschot van Kaplan dat in doel belandde, een droge 0-4 op slag van rust.

Uitgoalie Laeremans zag de bal net van de rechterkruising wegbotsen

Na de pauze volgden verschillende wissels bij Sparta, bij de bezoekers poogden ze regelmatig van flank te wisselen qua posities. In minuut 50 liep Akkus de linkerflank en de achterlijn af, zijn voorzet bereikte net niet Deslagmulder. Kort daarna was het wel bingo voor deze laatste, hij trapte naar doel en de bal ging er links in de verste hoek in, 1-4, een glinstertje hoop voor Sparta. Wat later ging Caes neer in de Meenselse zestien, Verhoeven zette zich achter de strafschop. Hij trapte deze hard naar rechts, via de rechterpaal ging deze binnen, 2-4.

Deslagmulder (l) maakte zonet de 1-4

De bezoekers dreigden nog via Kaplan en bedrijvige invaller Use. Met nog zeven minuten op de klok, andermaal Verhoeven. Deze keer was het raak vanop afstand, 3-4. In de slotfase kon Kaplan bijna nog de 3-5 maken, maar keeper Delise ontzette buiten het strafschopgebied met de voet.

Doelpunten: 10′ Kaplan (0-1), 12′ en 15′ Cornelissen (0-2 en 0-3), 45′ Kaplan (0-4), 55′ Deslagmulder (1-4), 61′ en 83′ Verhoeven (2-4 en 3-4 strafschop).