logo Casalina

Mauroo Janssens pakt twee strafschoppen op een minuut tijd en lanceert KFC Baal naar zege

Mauroo Janssens pakt twee strafschoppen op een minuut tijd en lanceert KFC Baal naar zege
Keeper Mauroo Janssens ligt bij de tweede strafschop van Averbode-Okselaar in de goede hoek

Na een snel te vergeten eerste helft ontplofte het in de tweede helft in de partij tussen KFC Baal en FC Averbode-Okselaar. De bezoekers kwamen met tien te staan, maar deden nog prima mee. Thuisdoelman Mauroo Janssens kon twee strafschoppen uit zijn doel houden en lanceerde zo zijn ploeg naar een overwinning.

Zowel winnaar als verliezer zagen een entertainende match.

“Het was een spektakel. Er werden penalties gemist, er vielen rode en gele kaarten, alles zat erin. Dankzij onze sterke ploeg geest winnen we de wedstrijd. Ik denk ook dat de supporters ervan genoten hebben. Want ik vond Averbode-Okselaar zeker in de eerste helft goed spelen, toen waren wij wat onrustig aan de bal. Tijdens de tweede helft waren wij de betere ploeg. We hebben daar bovenop vooraan een paar spelers die makkelijk een goal kunnen maken. Dat is voor een ploeg altijd een groot voordeel”, opent matchwinnaar Janssens.

Janssens bleef bij de eerste elfmeter centraal en dook bij nummer twee de linkerhoek in.

“De eerste vond ik niet goed getrapt, ik koos de beste optie, maar de grensrechter zei dat ik te vroeg vertrokken was. Wat ik ten zeerste betwijfel. De tweede was wel goed getrapt, maar diegene die hem trapte had waarschijnlijk niet verwacht dat ik van hoek zou wisselen. De eerste kon ik klemvast houden, de tweede moest ik wegduwen. Als keeper is het natuurlijk altijd een fantastisch gevoel als je in één fase twee penalties kan pakken. Ik speelde voor de rest wel een goede match, we zitten in een goede flow”, reageerde Janssens.

De ontlading bij de thuisploeg
De ontlading bij de thuisploeg

“Die twee gemiste strafschoppen en dat rood voor hen waren de kantelpunten. Na de uitsluiting moesten ze duidelijk wat zoeken over hoe ze dat gingen oplossen. Ik denk dat ze mentaal ook wel een serieuze tik krijgen als je twee penalties mist. Net na die strafschoppen scoren wij dan nog via Robeets, een mooi doelpunt na een goed uitgespeelde aanval. Claessens deed het prima ook bij deze aanval, dat is voor ons een stevige aanwinst en nu komt Vandermieren nog terug uit blessure. Dat is ook één van onze betere spelers. Het komt wel goed met Baal dit seizoen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *