logo Casalina

Mannen FC Tildonk en Sparta Haacht Statie fuseren… in 2023-2024 Tildonksen stoppen, overblijfsters naar Sparta

Mannen FC Tildonk en Sparta Haacht Statie fuseren… in 2023-2024 Tildonksen stoppen, overblijfsters naar Sparta
Sparta Haacht Statie (l) en FC Tildonk spelen hun derby volgend jaar voor het laatst

De aartsrivalen in derde provinciale, het groen-gele FC Tildonk en het groen-witte Sparta Haacht Statie spelen volgend jaar hun laatste derby’s. Daarna fuseren beide formaties in het seizoen 2023-2024, dat is alleszins het plan. Daartoe werd onlangs een intentieverklaring ondertekend en dit werd meteen aan de gemeente overgedragen.

Een donderslag aan heldere hemel, die samensmelting van twee rivalen…

“We hebben onlangs een intentieverklaring ondertekend met FC Tildonk, om in 2023-2024 samen te gaan. Tildonk wil nog een seizoen verder, daarna zouden we naar elkaar moeten toegroeien. Die intentieverklaring is niet definitief. Het is nog niet voor de volle honderd procent zeker, maar het is een stap in de richting van. We zijn al eens naar Tildonk getrokken om te praten, we beseffen dat er nog investeringen nodig zijn in de accommodaties daar. Ondanks onze nieuwe locatie op de Elleveldweg is het mede door de jeugdteams daar voor ons al bijna te klein aan het worden”, wist Spartavoorzitter Koen Goovaerts.

“Het is de bedoeling om met Sparta te fuseren. De kans dat dit nog zal afspringen, is in mijn ogen relatief klein. We hebben deze plannen ook besproken met het gemeentelijke bestuur. Bij Tildonk slinkt het medewerkersbestand enorm. Het gebruiksrecht van de terreinen in de Zevende Liniestraat in Tildonk. Dat waren twee redenen om een samenwerking in te plannen. We zetten volgend seizoen nog eerst vol in op leuke derby’s tegen Sparta én KVC Haacht. Daarna zullen we alles gemeenschappelijk bekijken. Wat vast staat is dat de infrastructuur in Tildonk zal blijven staan”, verduidelijkte Tildonkvoorzitter Febian Aps.

Het vrouwenteam van FC Tildonk dat in eerste provinciale uitkwam, stopt per direct.

De zes overgebleven speelsters gaan over naar Sparta Haacht Statie in derde provinciale, de groenen zijn aan hun tweede seizoen toe. Ze krijgen nog versterking van twee speelsters van Heist en kunnen zo pogen beter te doen dan de vijfde plaats in hun eerste jaar. Er werd aanvankelijk bekeken of het team niet in eerste kon spelen, maar daarvoor werd geen volwaardig geheel gevonden.

FC Tildonk (l) en KV Mechelen B gaven elkaar vriendschappelijk partij
De vrouwen van FC Tildonk (l) speelden vorige zomer nog vriendschappelijk tegen KV Mechelen B

Een definitieve naam of vaste kleuren zijn er nog niet voor het fusieteam in 2023-2024.

De vrouwen van Sparta net voor de aftrap
De vrouwen van Sparta krijgen versterking

Één gedachte over “Mannen FC Tildonk en Sparta Haacht Statie fuseren… in 2023-2024 Tildonksen stoppen, overblijfsters naar Sparta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *