logo Casalina

Mannen KFC Herent stijgen naar eerste provinciale, de vrouwen van KFC Herent spelen er al jaren…

Mannen KFC Herent stijgen naar eerste provinciale, de vrouwen van KFC Herent spelen er al jaren…
De mannen van KFC Herent vierden hun titel en bleven winnen

KFC Herent stijgt naar eerste provinciale en moest een weekje wachten op zijn titelfeest voor eigen volk. Ze telden tegenstander SK Nossegem al snel uit, zodat de spanning uit de match verdween en ze zich konden richten op enkele mooie doelpunten. Het werd finaal 7-1 voor de geel-blauwen. Ze pakten zo een straffe 75 op 78. Topscorer Pieter Taveirne nam vier treffers voor zijn rekening, waardoor hij nu aan 27 goals zit dit seizoen. Rechtstreekse achtervolger Denis Ghys van tweede KCVV Elewijt volgt op een handvol treffers.

Taveirne opende de score in stijl met een fraaie lob over de bezoekende doelman.

“Het was een mooie avond en we konden met een weekje uitstel de felbegeerde titel voor eigen volk vieren. Ik ben blij dat ik met vier doelpunten van waarde kon zijn en we kampioen speelden. Deze titel was er ééntje van het collectief, zonder goede ballen kan ik ze niet binnen trappen. Iedereen droeg zijn steentje bij. Doelman Lucas Devos pakt echt wel een topseizoen. Zijn twee topreddingen in één en dezelfde fase op Rotselaar deden mee de match kantelen. Hij krijgt amper doelpunten binnen en voert bijna elke week een cruciale redding uit”, wist de goaltjesdief.

Enkele van de hoofdrolspelers van KFC Herent in beeld
Enkele van de hoofdrolspelers van KFC Herent in beeld

Kapitein Wouter Stroobants is herstellende van een hamstringblessure maar kon in de titelmatch een half uurtje mee genieten van de sfeer op het veld.

“Ik had het op voorhand niet durven hopen, maar als je halfweg flink aan de leiding staat en je hebt nog maar eens verloren. Dan ontstaan er mogelijkheden, dat wisten we. We beseften dat we er kortbij gingen zijn en lieten in de tweede competitiehelft tot nu toe geen steken vallen. Hopelijk kunnen we dit aanhouden en in schoonheid een punt zetten achter dit prachtige seizoen. We waren het beste collectief en ik ben er enorm fier op dat we met deze groep met grotendeels eigen Herentse jeugdproducten deze prestatie konden waarmaken.”

Wat volgend seizoen in eerste provinciale zal opleveren blijft vooralsnog een groot vraagteken. De inkomende transfers zijn niet veelvuldig maar wel kwaliteitsvol. Voorlopig trokken ze doelman Jitse Seynaeve (VC Bertem-Leefdaal), middenvelder Niels Houben (Kessel-Lo) en verdediger Roel Tambeur (KSK Heist) aan.

Misschien kunnen ze een voorbeeld nemen aan hun vrouwelijke collega’s die om de titel spelen in eerste provinciale.

De Herentsen vechten een duel op het scherpst van de snee uit met RWDM en delen met nog twee wedstrijden te gaan de leiding met de Brusselsen met hetzelfde aantal punten. Ze tellen beiden 53 éénheden op 60 met nog twee duels af te werken. Daarenboven spelen ze op 8 mei de finale van de Vlaams-Brabantse beker tegen reeksgenoot Boutersem United, de locatie is voorlopig nog onbekend.

Ook voor de meiden van KFC Herent is het vieren van zeges een meer dan regelmatig gegeven
Ook voor de meiden van KFC Herent is het vieren van zeges een meer dan regelmatig gegeven

Afsluiten doen we met het begin, namelijk het ontstaan van de Herentse voetbalvereniging bijna 91 jaar geleden.

KFC Herent werd onder de naam VC Flandria in de herfst van 1931 opgericht. Exact tien jaar later werd dat knal in de Tweede Wereldoorlog, FC Herent. Naar aanleiding van hun vijftigjarige bestaan werd dat KFC met de toevoeging van de prefix Koninklijke. De club bereikte al enkele keren in de voorbije decennia tweede provinciale, maar wisselde hoogtes met laagtes af. In de loop van de voorbije jaren werd het steevast naar voren geschoven als dé titelfavoriet. Nu is het eindelijk gebeurd. Wie weet kunnen de vrouwen een dubbel realiseren!

Geef een reactie