logo Casalina

Maarten Caes laat binnenkort kunstjes zien bij … KFC Borght-Humbeek

Maarten Caes laat binnenkort kunstjes zien bij … KFC Borght-Humbeek

Nadat hij vele seizoenen offensief zijn steentje bijbracht bij tweedeprovincialer KVC Haacht, maakte Maarten Caes (23) de overstap naar eerste provinciale. Vanaf deze jaargang moet de technisch behendige spits vooraan het mooie weer maken bij KFC Borght-Humbeek. Zijn team opent meteen thuis tegen titelfavoriet Sporting Kampenhout.

Op zoek naar uitdaging

Caes bracht zijn jeugd in de Haachtse voetbalreeksen door en speelde tot en met 2014 bij de U17. Vandaar maakte hij de sprong naar de eerste ploeg, waar hij in de daaropvolgende herfst al regelmatig tot scoren kwam als zeventienjarige spits. Deze inspanningen zag hij beloond met een overgang naar eersteprovincialer Borght-Humbeek.

“Ik kon ook naar een ploeg in tweede provinciale, maar ik heb resoluut gekozen voor de sportieve uitdaging. Ze waren specifiek op zoek naar een spits met snelheid en diepgang en dat type ben ik wel. Trainer Ludo Wouters kan me op tactisch vlak nog veel bijbrengen”, geeft Caes mee. “Na een lange pauze begonnen we in juni aan de voorbereiding met lopen en oefeningen op passen en trappen in coronaproof versie. Op de eerste trainingen was het wel aanpassen geblazen. Het is qua intensiviteit toch veel steviger. De nieuwe spelers werden gaandeweg goed opgenomen ondanks het gegeven dat de trainingen soms weken stil lagen en we individueel moesten oefenen. Sinds 21 juli konden we deftig trainen, daarna speelden we een handvol vriendschappelijke wedstrijden. De speeltijd werd verdeeld onder de groep. De beleving en het groepsgevoel zitten goed.”

Maarten Caes laat binnenkort kunstjes zien bij … KFC Borght-Humbeek
Caes hoopt met Borght-Humbeek een zorgeloos jaar te spelen.

“We hopen bij de tien besten in de competitie te horen en daar ook te staan in de rangschikking. We gaan daarvoor tweehonderd procent ons best doen. De mogelijkheid is er om met onze groep punten te pakken tegen de sterkere ploegen. Ik bekijk trouwens Kampenhout als de grote titelfavoriet, we openen uitgerekend tegen hen thuis de competitie op zondagnamiddag 13 september. Ook SC Out-Hoegaarden zal meedoen voor de knikkers.”

Nieuwkomers: Maarten Caes (KVC Haacht), Geo Rummens en Jochem Martin (beiden Diegem Sport), Lorenzo Tejedo (Waterloo), Thomas Ubedo (Beigem), Jules Pirard (Grimbergen), Witse Olbrecht (Meise), Arne Van De Gucht (Machelen), Mats De Donder (Wolvertem).

Website: https://www.kfcborghthumbeek.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *