Lozenhoek Keerbergen ziet KVC Langdorp kansen missen en maakt het zelf af

Lozenhoek Keerbergen (l) kon de driepunter aan de Lupinenweg houden

Lozenhoek Keerbergen kwam snel voor tegen KVC Langdorp, gaandeweg de eerste helft namen ze de controle over. Ze kregen verschillende mogelijkheden, maar de bal wou er niet in. Zoals het zo vaak het geval is en was krijg je dan het spreekwoordelijke deksel op de neus in de vorm van een 2-0 net voor rust. In de tweede helft speelde Keerbergen de match uit en werd het in de slotfase nog 4-0.

Het begon met hoge druk van de beide ploegen.

Iets voor de tiende minuut kwam er een actie via rechts, Verhoeven kreeg de bal centraal in de Langdorpse zestien en werkte die in de linkerhoek binnen. Langdorp was even onder de indruk, maar niet lang en stilaan begonnen ze op de helft van de Lozenhoek te komen. Naar het half uur toe kwamen er ook kansen aan. Mues kreeg de bal net voor het strafschopgebied, hij zette aan voor een schot dat hij goed laag kon houden. Zijn inzet was veelbelovend maar werd afgeblocked. Goovaerts ging alleen door op Lozenhoekgoalie Haeck, maar die kwam goed uit. Enkele minuten later kon Schellens alleen door op doel, hij zag zijn poging gered door de voet van Haeck. Mues werkte nog een bal voorlangs en Vos zag zijn schot net naast vliegen. Schellens ging kort voor rust door de linkerknie, mits wolken reflexspray en verzorging haalde hij nog net de rust. Hij werd vervangen door Diouck die aan zijn eerste wedstrijd toe was voor KVC. Bossaert had het laatste woord in de eerste helft. Hij deed een voorzet in doel belanden, notabene met zijn mindere kopbaltechniek die nu wel uitmuntend was, 2-0!

Keerbergen dreigde aanvankelijk vanuit de tweede linie.

Iets na het uur vuurde bezoeker Elsen een afstandsschot af, het raakte de binnenkant van de linkerkruising en de rebound werd weggetrapt. Goovaerts kon evenmin afwerken voor Langdorp, net zoals Diouck even later. Bij het ingaan van het slotkwartier waren ze bij de geel-zwarten vooraan weer wakker. Een schot van Bossaert werd in twee keer gered door doelman Brams. In minuut 81 kreeg Broos te makkelijk de bal centraal voor doel, hij koos de linkerhoek uit en deponeerde daar ook de bal, 3-0. Enkele minuten later scoorde Bossaert in de rebound de 4-0 die de eindstand werd.

Doelpunten: 9′ Verhoeven (1-0), 45′ Bossaert (2-0), 81′ Broos (3-0), 84′ Bossaert (4-0)