logo Casalina

Lozenhoek Keerbergen zet alles op het behoud en stelt met bekend gezicht Kevin Verschueren nieuwe trainer aan

Lozenhoek Keerbergen zet alles op het behoud en stelt met bekend gezicht Kevin Verschueren nieuwe trainer aan
Trainer Verschueren wacht op de rest om er een lap op te geven op training

Lozenhoek Keerbergen veranderde onlangs het geweer van schouder en stelde na een mindere heenronde een nieuwe trainer aan ter vervanging van Andy Van den Acker. Ex-speler Kevin Verschueren (43) uit Putte kent het huis en moet de zwart-gelen behoeden voor een enkel ticket naar vierde provinciale.

Verschueren begon met spelen bij de jeugd van Racing en daarna KV Mechelen. Via de reserven van Malinwa belandde hij bij de eerste ploeg van Capellen in tweede klasse. “Ik sta zelfs nog in een Paniniboek van toen”, herinnerde hij zich. “Daarna maakte ik het laatste bestaansjaar mee van het mythische Stade Leuven, daar heb ik thuis nog een truitje van liggen. Daarna combineerde hij het toenmalige KRC Boortmeerbeek in eerste provinciale met zaalvoetbal in eerste klasse bij FT Antwerpen. Daarna speeelde hij outdoor nog bij KFC Katelijne, Ranst en Schriek. “Bij Schriek waren mijn topjaren met drie titels, op het einde speelden we nog eindronde naar eerste provinciale”. Hij kwam voor het laatst sportief in actie bij Lozenhoek Keerbergen een kleine zes jaar geleden. “Zo leerde ik hen kennen en na hun mindere eerste ronde kwam de club me vragen om hen uit de nood te helpen. Nochtans niet de meest logische zaak gezien ik lang trainer was in de zaal bij Limburgse tweedeklasser Koersel.”

Verschueren is de situatie onderaan niet gewend, hij pakte zes titels in het veldvoetbal en ééntje indoor.

“Het is de eerste keer dat ik als trainer in zo’n situatie terecht kom. Ik speelde steeds op kop zowel in mijn spelende als coachende carrière. We gaan er alles aan doen om een sfeervolle club zoals de Lozenhoek in derde te houden. De kwaliteit daarvoor is zeker aanwezig. Het probleem lag bij de vele geblesseerden voor de winterstop. Nu moeten we het van week tot week bekijken. We beginnen op Herent B en ontvangen KV Tremelo voor een regelrechte derby, in principe moet dat 6 op 6 zijn om op te schuiven in het klassement. Dat is ook niet onbelangrijk voor onze achterban. We moeten nog 14 finales om het behoud spelen. Het voorbije weekend verliezen we met 3-1 op Moorsel, maar we staan lang op voorsprong. We krijgen een betwistbare strafschop te verwerken en dan gaan de kopjes naar beneden, daar gaan we aan werken. Dat is natuurlijk inherent aan onze positie, stonden we 5 à 6 plaatsen hoger dan speelden we simpelweg de match uit.

Lozenhoek Keerbergen wil nog 14 finales goed afwerken
Lozenhoek Keerbergen wil nog 14 finales goed afwerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *