Lozenhoek Keerbergen wint vriendschappelijk bij KSC Keerbergen

KSC Keerbergen en Lozenhoek Keerbergen maakten er een interessant kijkstuk van

Naar aanleiding van de eerste kampioenentitel bij KSC Keerbergen zestig jaar geleden werd er een galamatch gespeeld in eigen huis. Dat werd nog een goede derby uit de oude doos tegen buur NV Lozenhoek Keerbergen, althans zo leek het. De geel-zwarte bezoekers kwamen in de eerste helft beter voor de dag en stonden bij slag van rust al 0-3 voor. Gezien er niets op het spel stond was de geladenheid ook aanzienlijk minder groot, in de tweede helft bracht Verhoeven de 0-4 als eindscore aan.

NV Keerbergen begon hoog te drukken, maar de eerste echte kansen waren voor den Eska. Na ongeveer vijf minuten ging Delafortrie rechts door, hij omspeelde de keeper en gaf de bal aan Robin Simmes. Deze wou in doel afwerken maar het hoofd van verdediger Verbeeck belette dat. Kort daarop kopte thuisspeler De Cat kopte over. De eerste echte kans van de geel-zwarten was onmiddellijk raak, Broos werd links vrijgespeeld en ging op avontuur in het strafschopgebied. Hij dropte de bal in de verste hoek, 0-1. Ondertussen maakte Milan Simmes een goede indruk op de linkerflank, maar hij vond niet altijd een prima afspeelpunt.

Broos (r) ziet zijn schot in de verste hoek verdwijnen

Een meervoudig één-tweetje tussen Vanderlinden en Coosemans leek de 0-2 op te leveren, maar er werd offside gesignaleerd. Op pass van Vanderlinden besluit opnieuw Broos over doelman Lamarque, 0-2. Daarop werd Vanderlinden in het strafschopgebied schijnbaar onderuit gewerkt door thuisverdediger Demonie, maar de ref was niet onder de indruk en gaf geen penalty. Iets na het half uur leverde een teveel aan actie van Broos op de rechterflank een voorzet op naar Vanderlinden die de 0-3 binnenkopte.

Ook in de tweede helft kwam het eerste echte gevaar van de blauw-witten, vanaf rechts bracht ervaren verdediger Mariën de bal voor doel. De Cat kon de bal niet deftig controleren en legde links naast. Bezoeker Galbusera schoof nog een voorzet over en Roelandts leek aan de overzijde een kans te hebben, maar Coosemans kon de meubelen nog redden. KSC Keerbergen had vooral last om de laatste goede pass te vinden. Delafortrie en De Cuyper misten nog een mogelijkheid. Aan de overzijde kon Verhoeven bij een stilstaande fase de bal aan de linkerpaal in doel verwerken, 0-4.

Doelpunten: 15′ en 22′ Broos (0-1 en 0-2), 31′ Vanderlinden (0-3), 77′ Verhoeven (0-4)