Lozenhoek Keerbergen tikt sterk begonnen SK Waanrode in slotfase uit

Lozenhoek Keerbergen (l) telde SK Waanrode in de slotfase uit

Lozenhoek Keerbergen had in de eerste helft moeite om voet aan grond te krijgen met een collectief sterk opzettend SK Waanrode. Had het aan de rust 1-3 gestaan, het was geenszins overdreven. Na de rust herpakte het thuisteam zich en kon het onder andere via prima acties van aanwinsten Clemens en Goovaerts de ruimte vinden en deze benutten. Het werd finaal 4-1.

Voor beide teams was dit hun tweede match om de Beker van Brabant

Na slechts enkele minuten was er balverlies op het middenveld, bezoeker Nshole ging ermee vandoor en legde links naar Vandecauter af. Hij besloot over. SKW zette hoog druk op het middenveld. Op minuut 17 werd Nshole andermaal diep gestuurd, bij het thuisteam dachtten ze aan buitenspel maar de ref liet begaan. Nshole verschalkte thuisgoalie Haeck. Kort daarna leken de bezoekende geel-blauwen onderweg naar 0-2, maar de ref floot Vandecauter terug na een duwfout op Provoost. Op het half uur schilderde Broos op corner vanaf rechts de bal op het hoofd van Van Den Broeck, zijn inzet belandde op de lat. Kort nadien stoomde bezoeker Manti alleen door op Haeck, hij legde rechts naast. Net op dat moment infiltreerde Clemens aan de overzijde vanaf rechts hij gaf een diagonale pass op Van Puymbroeck. Hij klopte bezoekende doelwachter Jolling in de verste hoek, 1-1. Net op een moment waarop ze veel ballen verloren op het middenveld. Bij Waanrode gaf Guelinckx op de rechterflank een goede indruk met prima acties. Aan de rust stond het 1-1.

Aan de rust stond het 1-1 gelijk, maar SKW had het overwicht

Een handvol minuten na de pauze gaat Broos alleen door op Jolling. Hij verloor zichzelf in een opéénvolging van dribbels en leed balverlies. Op het uur vuurde Goovaerts vanop afstand en de linkerflank opeens op doel, de bal ging over. Kort daarop verstuurde Miroslav centraal een doorsteekpass naar Guelinckx, hij mikte net naast de rechterpaal. Aanvallende Waanrodekracht blesseerde zich ondertussen aan de linkerenkel en moest eraf. Op minuut zeventig vuurde Van Puymbroeck naar doel, de rebound werd gretig in ontvangst genomen door Bossaert, 2-1! Jolling redde nog puik kansen van Van Puymbroeck en Broos. Met nog een kwartier te gaan zette bezoeker Nshole Spits onder druk, waardoor er hands aan te pas kwam. De ref floot strafschop, deze werd door Maasaadi op de lat getrapt.

Het kantelmoment van de match, Massaadi trapt zijn strafschop op de lat

Daarna verzandde de match in kaarten en liep Keerbergen uit

Kapitein Roosen kreeg zijn tweede geel, hij was het hier allesbehalve mee eens daar hij een slag op de rug zou hebben gekregen. De daaropvolgende vrije trap mikte Van Den Broeck op de lat. Broos en invaller Wuyts deden de score nog oplopen, het was zelfs Wuyts’ eerste balcontact waarop ie scoorde. Waanrode incasseerde in de slotfase en na affluiten nog flink wat kaarten, ze waren het helemaal niet eens met de spelleiding in het slot. Er werd geen afsluitende strafschoppensessie meer genomen.

Doelpunten: 17′ Nshole (0-1), 35′ Van Puymbroeck (1-1), 70′ Bossaert (2-1), 82′ Broos (3-1), 86′ Wuyts (4-1)