logo Casalina

Les Sang et Or laatste voorbereidingsmatch van de competitie?

Les Sang et Or laatste voorbereidingsmatch van de competitie?
Leirs wil tegen Tubize zoals vanouds alles dicht houden

Na het forfait van BX Brussels in de openingsronde van de Beker van België ging VC Bertem-Leefdaal door naar de tweede ronde tegen ex-topklasser AFC Tubize. Tussendoor speelden ze een stevige oefenmatch op het veld van promovendus in derde amateur, Crossing Schaarbeek. Amper enkele dagen later komen de Sang et Or op bezoek, dat zal andere koek worden, dat beseft ook kapitein en middenvelder Dries Leirs.

“Ik vond het heel jammer dat die wedstrijd op BX Brussels niet kon plaats vinden. We hebben al een aangepaste voorbereiding achter de rug met minder matchen dan anders. Elke match die nog wegvalt, is weer een voorbereiding op de competitie minder. Op het veld van Crossing gingen we in een stevige partij met 3-0 ten onder. We hadden nochtans een goed blok gevormd en hebben weinig weggegeven. Zij waren heel efficiënt”, wist Leirs kort na de wedstrijd te melden. “Over enkele dagen wacht ons onze laatste voorbereidingsmatch voor de competitiestart. Het is natuurlijk wel leuk om zaterdagavond FC Tubize te kunnen ontvangen, dt is toch een ploeg met redelijk wat aanzien en een verleden in eerste klasse. In de eerste plaats is het de laatste wedstrijd van de voorbereiding. Natuurlijk is het leuk om je eens te kunnen meten met een ploeg uit een hogere afdeling. Op ons klein veld kan alles, dus wie weet wat er mogelijk is. We moeten alleszins voorkomen dat we te vroeg op achterstand komen. Ik hoop dat ze met veel volk komen afgezakt naar ons stadion. Niets leuker dan veel sfeer in de tribune”, blikt de twintiger met enthousiasme vooruit.

Alle supporters zijn zaterdagavond vanaf 19.30 uur welkom op de Campus Sint-Veronica in de Dorpstraat om de blauwen naar de zege te schreeuwen. Indien ze stunten stoten ze door naar de derde bekerronde. Dan moeten ze de week nadien normaal gezien opnieuw thuis de degens kruisen met FCV Dender EH uit eerste amateur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *