logo Casalina

Leider Sparta Haacht-Tildonk maakt net voor en na de rust het verschil op Lozenhoek Keerbergen

Leider Sparta Haacht-Tildonk maakt net voor en na de rust het verschil op Lozenhoek Keerbergen
Lozenhoek Keerbergen links bleef zonder punten achter tegen Sparta Haacht-Tildonk

De partij begon evenwichtig met hoge druk van de Haachtse leider, ze wilden zeker sportief eerherstel na de 2-4 aan hun Spartapark in de heenronde. Iets voor de rust opende Tuur Lariviére de score met een ongelooflijk afstandsschot vanaf ongeveer 30 meter dat in de rechterbenedenhoek verdween, 0-1. De toon was gezet voor wat nog komen moest, in het eerste kwartier na rust liepen de groen-witten uit naar 0-3.

Het eerste “gevaar” kwam er na een uitbraak van thuisspeler Bossaert over rechts, zijn voorzet werd door Desiron in corner verwerkt. De daaropvolgende hoekschop werd door Broos voorlangs gekopt. In minuut 25 zette Verhoeven zich links door, zijn pass naar het centrum bereikte Van Muysen net niet, bij Sparta stonden ze relatief geconcentreerd te verdedigen. Twee minuten later konden de groenhemden niet profiteren van een misverstand in de Keerbergse verdediging. Vander Sande en Stienlet zagen een schot van deze laatste naast doel belandde. Daarna zag Stienlet een schot over doel belanden. In minuut 37 lanceerde Larivière een raket vanaf dertig meter en de rechterzijde van het veld. Doelman Bertens zag het in onhoudbaar in de rechterbenedenhoek verdwijnen, een straffe uithaal, meteen goed voor de 0-1.

Tuur Larivière (tweede van links) wordt gevierd met zijn doelpunt
Tuur Larivière (tweede van links) wordt gevierd met zijn doelpunt

In de veertigste minuut besloot bezoeker Stockx in twee keer op doelman Bertens.

Doelman Bertens voorkomt de 0-2 op slag van rust
Doelman Bertens voorkomt de 0-2 op slag van rust

Kort voor rust stormde Bossaert door naar Haachts doel, De Keukeleere ontzenuwde het offensief waardoor we met 0-1 gingen rusten.

In de tweede helft drukte Sparta door en na de 0-2 van De Keukeleere verdween de veerkracht uit de partij. Vander Sande en Stienlet scoorden nog.

Doelpunten: 37’ Larivière (0-1), 49’ De Keukeleere (0-2), 59’ Vander Sande (0-3), 79’ Stienlet (0-4).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *