Leider Sparta Haacht Statie in tweede helft onderuit op KV Tremelo

KV Tremelo (links) toonde zich amper aangeslagen en klopte Haacht Statie

KV Tremelo kwam in de beginfase op voorsprong, leider Sparta reageerde gevat met flitsen over de linkerflank. Op een klein kwartier tijd bogen ze een 1-0 om in een 1-2. Onder impuls van een bedrijvige Meerkens wonnen de wit-zwarten alsnog met 4-2 in de tweede helft. De snelle Meerkens was de matchwinnaar met 2 doelpunten en een uitgelokte strafschop.

De afgeleide gladiatoren voor ze hun arena betreden

KV zocht en vond aanvankelijk dreiging over de flanken.

Dat gebeurde via Uka en Meerkens. In minuut 9 ondernam Van Ransbeeck één van zijn vele rushes over de linkerflank. Hij zette voor naar de tweede paal, waar Casteur te laat kwam. Aan de overzijde volgde een vrije trap vanaf links van El Attabi, hij deponeerde deze aan de eerste paal waar De Preter binnenwerkte met het hoofd, 1-0. Sparta maakte werk van een reactie en zette druk. Op minuut 20 vuurde Van Tricht een schot af iets voor het strafschopgebied, de bal leek af te wijken en verdween in de linkerhoek, 1-1. In de 22ste minuut leek Uka vanaf rechts door naar het Spartadoel, Verhoeven kon met een ultieme tackle redding brengen. Iets na het half uur gaf Van Tricht de aanzet voor de 1-2 door Van Ransbeeck over links te bedienen. Zijn pass bereikte de tweede paal, waar Casteur in 2 tijden in doel besloot. Een Spartaans vluchtschot over links van Deslagmulder pakte thuisgoalie Vanbuggenhout onder de lat. Met nog 5 minuten voor rust zag El Attabi zijn gekruist schot uit doel geweerd door bezoekende doelwachter Delise. Zijn hand bracht redding, kort nadien trapte Meerkens voorlangs, KVT op een zucht van de gelijkmaker. Op slag van rust andermaal Van Ransbeeck die doorbrak op zijn linkerflank. Hij trapte tussen een trio verdediger de bal naar doel, Vanbuggenhout bokste de bal buiten.

Na de rust maakten de wit-zwarten het af op een kwartier tijd.

Een handvol minuten na rust scoorde Meerkens de 2-2. Hij werd diep aangespeeld en ging op keeper Delise af en omzeilde hem, 2-2! Op het uur zou Criel een overtreding hebben begaan op Meerkens in de Haachtse 16. De ref wees naar de stip, het was een koud kunstje voor topscorer El Attabi om de elfmeter te benutten, 3-2! Haacht was amper bekomen of Meerkens ging weer door op doel, hij werkte af voor de 4-2. Daarna was de actie grotendeels over. Na een mindere partij tegen FC Moorsel wint KVT nu tegen leider Sparta. Tremelo realiseerde dit resultaat met 7 eigen jeugdproducten, Meerkens, De Preter en Giulliams én 4 spelers van de U17 die in hun selectie van 15 zaten.

Doelpunten: 11’ De Preter (1-0), 20’ Van Tricht (1-1), 33’ Casteur (1-2), 51’ Meerkens (2-2), 60’ El Attabi (3-2 strafschop), 63’ Meerkens (4-2).