logo Casalina

Leider KHO Bierbeek B moet winnen tegen periodekampioen FC Moorsel om zich de titel toe te eigenen

Leider KHO Bierbeek B moet winnen tegen periodekampioen FC Moorsel om zich de titel toe te eigenen
Een startend elftal van FC Moorsel anno 2022-2023

Door een 4-3-overwinning thuis tegen KDN United kon FC Moorsel de derde periodetitel op zak steken. Door hun puike tweede competitiegedeelte stegen ze zelfs van een degradatieplaats naar een huidige gedeelde vijfde positie. Met een mentale boost trekken ze voor de slotspeeldag naar leider HO Bierbeek B dat graag zou winnen om zich de titel toe te eigenen, zo getuigt trainer Kurt Nys. De oranjehemden zouden graag hetzelfde doen.

Coach Steven Feyaerts was opgetogen.

“Onze ambitie was en is om top vijg de spelen en zo ver zijn we nu met nog een speeldag te gaan. Het enige team waartegen we niet konden winnen was VK Berg-Op. Sommige van mijn spelers groeiden doorheen het seizoen en laten nu niet meer in hun hoofd zitten”, wist Feyaerts die al drie seizoenen bij Moorsel actief is, waarvan anderhalf als coach van het eerste mannenteam. “We hebben de luxe om minstens de voorbije twee maanden telkens met grotendeels dezelfde 15 à 16 spelers in onze selectie te zitten. Vorig seizoen vochten we rond deze periode volop tegen de degradatie en kijk nu waar we staan in deze reeks. We hadden niet gehoopt op die periodetitel, maar op deze manier kunnen we ons seizoen verlengen. Dat is plezant voor het team. Het is leuk dat we de titelstrijd nog mee kunnen beslissen, mijn spelers zijn gemotiveerd voor komend weekend op Bierbeek B.”

Jonathan Derdelinckx (23) uit Overijse scoorde in minuut tachtig de bevrijdende 4-3.

“We troffen thuis KDN United, toch één van de betere teams uit de reeks. Dat hadden we alleszins in de heenronde ondervonden toen we ginds met 5-0 zijn gaan verliezen. We zagen hen telkens sterk beginnen, maar hebben heel volwassen gespeeld en konden onze kansen benutten. Op het einde van de rit kwam het er ook op neer wie het meest efficiënt uit de hoek kwam en dat rendeerde voor ons. Al mag ik niet vergeten vermelden dat onze doelman Kenneth Collier ons wel enkele keren heeft gered met meer dan goede saves”, herinnerde de twintiger zich die zijn hele jeugd bij OHR Huldenberg speelde en nu aan zijn tweede seizoen in Moorsel bezig is. “We gaan geen geschenken uitdelen, het maakt ons weinig uit dat Bierbeek B de titel wilt vieren. We gaan alles geven voor een mooi competitie-einde.”

Bierbeek B anno 2022-2023
Bierbeek B anno 2022-2023

Kurt Nys beseft dat enkel winnen de titel met zich meebrengt.

“Op Korbeek kwamen we op achterstand en iets voor het uur kwamen we maar gelijk. Gelukkig zijn we er nog vol voor gegaan en had iedereen er zin in en trokken het nog over de streep met een 1-3”, reageerde de veertiger uit Korbeek-Lo. “Komende speeldag liggen de kaarten volledig anders, we spelen tegen een team dat de voorbije periode maar zeer weinig liet liggen. In aanloop naar deze partij zullen we er niet te nodeloos zenuwachtig over doen. We moeten pogen om af te werken en in de lijn van de voorbije weken presteren, kortom we moeten winnen”, wist Nys die voor volgend seizoen bijtekende. “Wie had gedacht dat we na onze moeilijke start nog zo hoog zouden eindigen? Werkelijk niets deed dat vermoeden. Het was in eerste instantie de bedoeling om beter te doen van vorig jaar. Toen waren we vijfde, nu was top vier de betrachting. Ze deden week na week ervaring op tegen meer volwassen teams en leerden uit hun fouten en dat rendeert nu. De titel is nabij, hopelijk pakken we hem ook.”

Indien Bierbeek B verliest of gelijk speelt én FC Tildonk wint op Herent B, dan gaan deze laatsten alsnog met de titel aan de haal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *