Leider Crossing Vissenaken wint topper op tweede Boutersem United

De Vissenakense jeugd met de eerste ploeg

Zoals U reeds kon lezen in de voorbeschouwing op deze clash moest Boutersem acht basispionnen missen in deze wedstrijd waar het voor hen al een beetje van moeten was om de titelambities warm te houden. Crossing Vissenaken kon met een voorsprong van vijf punten de kat uit de boom kijken. Trainer Deldime bouwde dan ook de nodige voorzichtigheid in door te kiezen voor een 3-5-2 opstelling.

Na tien minuten ging de eerste doelpoging van Kasper Meeus, na doorkoppen van Boutersem-kapitein Dereze, naast. Vanzavelberg werd het straatje ingestuurd maar een opzittende verdediger bemoeilijkte de afwerking. Op het kwartier leverde Oliviers de bal in bij Hannes Claes wiens vluchtschot door thuisdoelman Vangoidsenhoven met een puike reflex uit de benedenhoek gehaald werd. In de tegenstoot beging Wanyberg iets over de middenlijn een foutieve tackle op de snelle Agbakwuru met een gele kaart en een vrije trap tot gevolg. Vanzavelberg borstelde de bal aan de tweede paal op het hoofd van Dereze die naar de grond kopte, François ging snel en goed plat en kon er zijn hand nog tegen zetten. Hij kon echter niet beletten dat Agbakwuru de afvallende bal binnenschoot, 1-0! Lentini kwam nog alleen voor doel maar werkte, tegen zijn gewoonte in, niet af.

Uitstel was echter geen afstel

“Zo bleek een minuut later, toen Oliviers randje al dan niet buitenspel naar binnen kwam en voor de gelijkmaker zorgde. Vissenaken ging nu domineren hetgeen op het halfuur de voorsprong opleverde. Afwerker Lentini veranderde in aangever door de bal op het hoofd van Schoofs te lepelen die overhoeks binnenkopte, 1-2! Op basis van het aantal doelkansen kon Crossing de 1-2 voorsprong aan de rust wettigen. Boutersem United was nu verplicht om te komen en dat deed het ook. Na tien minuten botste Boutersem echter op een counter die hen definitief leek uit te tellen. Dat gebeurde op het moment toen Stéveny doorstak naar Schoofs die de Boutersemverdediging in snelheid nam en de 1-3 binnen legde.

Jeroen Schoofs scoorde twee keer voor Vissenaken, de 1-2 en de 1-3

Crossing Vissenaken plooide terug om hun voorsprong te verdedigen

Boutersem kwam hierdoor meer en meer op de helft van Vissenaken kamperen. Tien minuten voor tijd kwam de bal na een actie van Binon tegen de arm van een Vissenaken-verdediger. Ondanks fel protest van Vissenaken ging de bal op de stip en Dereze bracht opnieuw hoop op een gelijkspel in de rangen van Boutersem. Na een één-twee tussen Omidi en Lentini ging de bal ook in de Boutersemse rechthoek tegen een arm; voor de scheids onvoldoende om ook hier voor strafschop te blazen.

De laatste tien minuten werden een echte thriller nu Boutersem het gelijkspel geroken had

De groenhemden gooiden continu ballen voor de kooi van François. Deze kreeg het zodanig op zijn heupen dat hij zich vijf minuten voor affluiten bij een corner liet verleiden tot een duwfout met beide handen op een aanvaller van Boutersem aan de eerste paal. Geel was zijn deel maar de terechte strafschop volgde niet. In de tegenstoot sloot de scheids ook de ogen voor een foutieve tackle op Lentini. In de laatste minuut ging thuisdoelman Vangoidsenhoven mee om voor een mirakel te zorgen op de laatste hoekschop. Vissenaken blokte af en Omidi snelde naar het lege Boutersemdoel om de boeken definitief te sluiten. De scheids floot af en bij Vissenaken kon het feest beginnen.
Voor de jongste jeugdspelers had Crossing een bus ingelegd. Zij moedigden hun team luidkeels aan. Als beloning voor hun vocale steun mochten zij dan ook meevieren met de groten van de eerste ploeg! Ambiance!

Doelpunten: 15’ Agbakwuru (1-0), 25’ Oliviers (1-1), 33’ en 53’ Schoofs (1-2 en 1-3), 78’ Dereze (2-3 strafschop), 90’ Omidi (2-4).