logo Casalina

Laurens Thomas is het levende reclamebord voor de scheidsrechtersjob

Laurens Thomas is het levende reclamebord voor de scheidsrechtersjob
Ref Laurens Thomas bespreekt met enkele Litouwse spelers vooraf enkele zaken op een toernooi in Denemarken

Laurens Thomas uit Tremelo (39) is in normale omstandigheden ieder weekend scheids- of grensrechter op een groen voetbalveld, maar dat deed hij ook op televisie. Hij is al meer dan twintig jaar in het zwarte plunje actief en bij SK Plenke Werchter aangesloten. Hij was tot vijf jaar geleden in vierde klasse actief als lijnrechter. Hij begon aan een herbronning en begon opnieuw op het allerlaagste niveau waarna hij zich richtte op het opleiden van jong scheidsrechterstalent. Daarbuiten is hij op televisie in het tweede seizoen van de VTM-reeks “Spitsbroers” te zien.

“Ik ben al twintig jaar referee. Ik was onder andere actief in oefenmatchen tussen tweede- en derdeklassers. Ik schopte het tot vierde klasse als lijnrechter. Vijf jaar geleden was ik aan iets nieuws toe en begon ik terug in jeugdafdelingen en in vierde provinciale als scheidsrechter. Ik was even in derde provinciale als ref en leg me nu toe op jong talent opleiden,” legt hij uit. “Ik nam ook veel aan buitenlandse toernooien deel in Denemarken, Noorwegen en Cyprus. Daar leer je steeds zeker iets bij. In Noorwegen kan je bijvoorbeeld een wedstrijd als lijnrechter leiden met een ref die er in tweede klasse werkzaam is. Ik mis die buitenlandse toernooien wel, indien corona is overgewaaid kan ik misschien volgend jaar in Singapore naar ééntje reizen.”

Thomas is momenteel actief in de provincie Antwerpen. “Dat kan, daar ik in Vlaams-Brabant op de grens woon met het Antwerpse. Ik fluit ook reservematchen en ik ben ook lijnrechter tot en met eerste provinciale,” geeft de dertiger toe.

Laurens Thomas (l) als lijnrechter samen met ref Benny Didion en Patrick Cuypers (r)
Laurens Thomas (l) als lijnrechter samen met ref Benny Didion en Patrick Cuypers (r)

Laurens was verschillende keren te zien in het tweede seizoen van voetbalreeks Spitsbroers.

“Ik wou graag in het tweede seizoen figureren en heb me dan maar daarvoor ingeschreven, ik hoorde finaal bij de gelukkigen. Die ervaring om als scheidsrechter te figureren in zo’n reeks is enorm leuk om mee te maken. Je probeert er steeds om het beste van te maken. Het is wel raar om jezelf in beeld aan het werk te zien,” aldus Laurens. “Ik hoopte ook om mee te kunnen doen in FC De Kampioenen 3, maar kon op te weinig draaidagen aanwezig zijn om in aanmerking te komen. Mijn droom blijft om in een film mee te spelen als scheidsrechter. Ik ga trouwens ook af en toe naar KV Mechelen kijken.”

Buiten zijn job als wagenschouwer bij de NMBS moet hij zich nu gezien de covid 19-crisis noodgedwongen verdiepen in andere hobby’s. Momenteel heeft hij tonnen vrije tijd waardoor hij zijn huisje en tuin wat in orde kan maken en zich kan bezig houden met voer voor de vogels in zijn tuin. Hij gaat ook veel wandelen en neemt hierbij foto’s. Hij geniet van de natuur en stilte, die is er nu in overvloed! “Ik heb het geluk dat ik vrijgezel ben, dat ik nog de vrijheid heb om dat allemaal te doen.”

Één gedachte over “Laurens Thomas is het levende reclamebord voor de scheidsrechtersjob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *