logo Casalina

Ladies Sparta Haacht Statie en KFC Perk B strijden naar 3-3 en een puntendeling

Ladies Sparta Haacht Statie en KFC Perk B strijden naar 3-3 en een puntendeling
Sparta Haacht Statie (l) en KFC Perk B delen de punten

KFC Perk B opende de score via Oumayma Benzirar die een hattrick realiseerde. Sparta drukte maar kwam niet tot scoren in de eerste helft. In de tweede helft draaide dat wel eens anders uit, de groen-witten stonden drie keer aan het kanon met Fiebe Van Cauwenberghs op penalty en twee doelpunten van Bjork De Smet. Het venijn zat hem in de staart met de 3-3 van Benzirar.

Sparta startte dit duel in de middenmoot in derde provinciale met een ervaren elftal en Perk B trad aan met een team dat gemiddeld zeventien jaar oud was.

Al vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat beide teams gebeten waren om te winnen. Voor Sparta dreigden Haest en Geets langs de flanken, ook Goeman kwam er soms goed door. Bij de bezoeksters poogden Benzirar, Jacmans en De Ridder stoorzender te spelen. Iets na het kwartier trapte Vangindertael een vrije trap in de handschoenen van thuisgoalie Annaert. Net daarna stormde Benzirar grensje buitenspel door op een knappe assist van David. Ze werkte af, 0-1! Perkse Cosco verraste bijna de Spartadefensie maar goalie Annaert zat ertussen. Iets voor het half uur maakte Benzirar links de actie, via enkele tussenstations kwam de bal rechts terecht bij De Ridder die rakelings voorlangs trapte.

Vanaf het half uur nam Sparta over

Janssens verdedigde prima uit en zocht de combinatie via Haest en De Smet. Janssens trapte naast en De Smet zag enkele versnellingen in het niets stranden, daar doelvrouw Lambrecht tijdig bij de pinken was bij het uitkomen. Sparta kreeg vele kansen, de beste viel net voor rust. Vanaf de linkerflank bracht Heyckmans met een mooie cross centraal Geets vrij. Ze trapte op de bal, deze ging rakelings rechts naast.

Het ging snel op en neer na rust

De Smet wurmde zich via een lange bal tussen de verdediging en legde binnen, 1-1, de ban gebroken voor de groen-witten! Vijf minuten later profiteerde Benzirar van een verdedigend foutje en verschalkte ze de Haachtse doelvrouw, 1-2. in minuut 67 ging invalster Aerts neer na contact met Schweitser. Licht gegeven vonden de roodhemden. Van Cauwenberghs plaatste zich achter de bal en trapte mooi binnen in de rechterhoek, 2-2, alles te herdoen! Bij Haacht viel Herten goed in op de rechterflank, bij Perk B won Milis vele duels. Met nog iets meer dan een kwartier te gaan stapte Cosco goed uit en ver infiltreerde. Ze werd omvergeduwd door een te enthousiaste Geets die zo de enige gele kaart van het duel in ontvangst nam. Aerts nam een vrije trap vanaf links en vond in het pak Janssens die haar schot op keepster Lambrecht. Aan de overzijde trapte Vangindertael van ver een vrije trap op doel, de doelvrouw pakte.

Beide teams gingen vol voor winst

Het leek naar Sparta te gaan met De Smet die zich doorheen de Perkdefensie werkte en overhoeks afmaakte, 3-2! Het leek op een Haachtse zege af te stevenen, maar dat was buiten Benzirar gerekend. Ze wrong zich er via links door en schoof de bal langs de keeper, 3-3. De slotkans was voor Vangindertael die haar schot links naast doel zag verdwijnen.

Doelpunten: 18′ Benzirar (0-1), 50′ De Smet (1-1), 55′ Benzirar (1-2), 67′ Van Cauwenberghs (2-2 strafschop), 84′ De Smet (3-2), 93′ Benzirar (3-3).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *