logo Casalina

Ladies Sparta Haacht pakken in eerste seizoen uit met hoge score en top vijf!

Ladies Sparta Haacht pakken in eerste seizoen uit met hoge score en top vijf!
De vrouwen van Sparta krijgen versterking

Iets meer dan een half jaar geleden ontstond de vrouwenploeg van Sparta Haacht Statie. Ze begonnen met een gezonde mix van oud en jong en geen al te enorme ambities aan hun eerste seizoen in derde provinciale. We zijn amper de winter voorbij en de groenen lieten al hun eerste grote score noteren, 15-0 tegen de VK Veldkanteva’s B uit Grimbergen. De meeste beginnende teams hebben daar toch verschillende jaren voor nodig…

Kapitein Lisa Bucquoye legt de evolutie en dynamiek van de nieuw gesmede groep uit.

“Ik ben afkomstig uit Poperinge en speelde daar ook al voetbal. Ik verhuisde met mijn vriend naar Haacht en bovendien ligt de club op amper vijfhonderd meter van de deur. Dat maakt doorzakken met een pintje na de match makkelijker. Je kan te voet huiswaarts keren”, opende Bucquoye. “Ik speel meestal centraal achteraan, soms op links. Ik kende in het begin mijn medespeelsters niet, we moesten op elkaar ingespeeld raken. Het is een goede groep, de sfeer is enorm zowel voor, tijdens, als na een wedstrijd. Ik hoop dat we als geheel verder evolueren en dat het ook blijft draaien in de tweede seizoenshelft. We hopen op top vijf, misschien top vier als we Kessel-Lo voorblijven. Een mooi resultaat in onze eerste jaargang.”

Kapitein Bucqouye met het oog op de bal
Kapitein Bucqouye met het oog op de bal

De Haachtsen zetten voorbije speeldag hun eerste vooroorlogse score neer.

“Dat was mooi om als startend team te realiseren. We moeten ook de Veldkanteva’s feliciteren met hun ingesteldheid, ze bleven positief en ervoor gaan om er toch nog ééntje te scoren. Tegenstanders met zo’n mindset zijn een leuk gegeven. Het stond bij rusten gaan 5-0, toch hadden we veel kansen gemist. Trainer Jimmy Boogmans moedigde ons aan om alles te blijven geven. We hebben de voorbije weken geoefend op afwerking en dat wierp enorm zijn vruchten af. In de tweede helft lag de focus niet op veel goals scoren, maar de supporters plezieren met mooie acties.”

De Spartaansen spelen deze woensdag een inhaalmatch, uitgerekend bij de Veldkanteva’s.

“Voor mij moet de score niet opnieuw zo hoog oplopen, de drie punten veroveren is voldoende. Ik verwacht ook dat we met iets minder speelsters zullen zijn gezien het gegeven van een midweekmatch. Het zal mogelijk een beetje zoeken zijn, maar ik heb vertrouwen in een goede afloop.”

Geef een reactie