logo Casalina

Ladies KVC Kessel-Lo stijgen als derde naar tweede provinciale en richten B-team op

Ladies KVC Kessel-Lo stijgen als derde naar tweede provinciale en richten B-team op
De kern van de meisjes van KVC Kessel-Lo 2000 anno 2021-2022

De meiden van KVC Kessel-Lo zijn als derde geruisloos naar tweede provinciale geslopen. Ze waren het voorbije seizoen één van de meest aanvallende formaties van hun reeks en deden menig tegenstander pijn met hun scherpe uitvallen. Volgend jaar staan ze voor een nieuw avontuur in tweede provinciale met een kern van 32 speelsters. Geen overbodige luxe gezien ze ook een B-ploeg starten in derde provinciale.

Coach Jordy Allemeersch is blij dat de bordeauxhemden na drie jaren in derde een reeks kunnen stijgen

“We hebben tot de laatste match van vorig seizoen moeten werken voor die derde plaats. Dan is een beloning naar tweede provinciale zeer mooi meegenomen. Het is niet alleen een beloning voor de speelsters en de staff, maar ook voor de hele club. We zijn ze dankbaar dat zij mee hun schouders zetten onder het vrouwenvoetbal in Kessel-Lo en ons vertrouwen geven. Dat vertrouwen kan je alleen maar belonen door het sportief goed te doen en hard te werken. Na drie seizoenen in derde provinciale is de ploeg klaar voor tweede. Door de komst van de tweede ploeg die uitkomt in derde hebben we in de breedte een goede competitieve kern van ongeveer 32 speelsters. Er zijn enkele nieuwkomers die zeker een meerwaarde betekenen zowel in tweede als in derde. Deze uitdaging gaan we met plezier aan zonder al te veel druk te leggen op de speelsters. Voor sommigen is het de eerste keer op dit niveau. In oefenwedstrijden zagen we al enkele keren dat we zeker meekunnen en ons mannetje kunnen staan. We gaan dan ook de lijn van voetballen doortrekken naar tweede door aanvallend voetbal met de juiste mentaliteit te brengen.”

Van de huidige kern blijft het merendeel actief behalve verdedigers Evelien De Becker en Marthe Van Hoof die moeten stoppen door aanhoudende blessurelast. De nieuwkomers zijn Hannelore Polleunis (TW 3000), Kiana Masschelein en Elyse Libens (KVK Tienen), Eef Gijbels (Bocholt), Anne van der Schagt (Dv Bilzen United), Ine Gillis (FC Tildonk) Jana Van der Velden en Marit Vleminckx (U17 Haasrode). Ze zijn nog in gesprek met twee speelsters en een keepster.

Oefenwedstrijden

30/07 Herselt – Kessel-Lo
06/08 Kessel-Lo – TW 3000
12/08 Herne – Kessel-Lo
20/08 VK Holsbeek – Kessel-Lo
Nog twee oefenwedstrijden die gepland moeten worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *