logo Casalina

Ladies KVC Kessel-Lo 2000 pakken als promovendus mooie derde plaats

Ladies KVC Kessel-Lo 2000 pakken als promovendus mooie derde plaats
De meiden van KVC Kessel-Lo 2000 A en B in een originele tenue

Ongeveer een jaar geleden promoveerden de bordeaux tricots van KVC Kessel-Lo A naar tweede provinciale. Kort nadien werd beslist om een B-team in het leven te roepen om de jeugdige aanvoer naar het eerste team te kunnen blijven voorzien. In hun eerste jaar in tweede pakte KVC A al uit met een derde plaats. Ze speelden onder andere thuis 1-1 gelijk tegen latere kampioen FC Perk en wonnen thuis tegen tweede RWDM B met 3-1. Ze haalden ook met 8-1 uit tegen vijfde Londerzeel, ze bleven ook thuis ongeslagen.

Trainer Jordy Allemeersch is een enorm tevreden trainer.

“Vooraf hadden we als doel gesteld om te mikken op het behoud en de middenmoot. Als we nu achteraf kijken naar de eindstand kan ik alleen maar complimenten geven aan mijn team en moeten ze hier trots op zijn. In het begin van het seizoen vonden we elkaar niet altijd even vlot en vonden we de weg naar het doel moeilijker. Het vroeg enige aanpassingstijd vooraleer we als team op elkaar waren ingespeeld. We moesten ook nog wat wennen aan het niveau. Nadien kregen we beloning voor het harde werk en zetten we zowel voor als na de winterstop mooie resultaten neer”, wist de nog altijd maar twintiger. “De grootste evolutie die ik heb gezien als trainer is dat de speelsters steeds zijn blijven vechten negentig minuten lang. Ze deden dit wat de situatie ook was, ze probeerden ook steeds om verzorgd én aanvallend voetbal op de mat te leggen. De kopjes gingen minder snel naar beneden en ze werden ook volwassener in hun spel. De laatste vier wedstrijden misten we enkele basisspeelsters en moesten we dit als ploeg opvangen. Dit hebben ze met verve gedaan. Zo zie je maar dat elk lid van een team belangrijk is. Het was fijn om te zien hoe ze elke week zijn gegroeid, met de druk  omgaan, en blijven spelen voor de derde plaats. Het doel was de middenmoot, uiteindelijk is de weg naar dit doel ons grootste succes geweest. We eindigen derde met zes punten minder dan kampioen Perk. We scoorden meer en kregen minder tegendoelpunten dan vorig jaar in derde provinciale. Ondertussen zijn we in eigen huis dit jaar ongeslagen gebleven in de reguliere competitie. De grootte van ons veld ligt ons goed. Dit zijn natuurlijk maar cijfers, maar het geeft wel weer dat we als team zijn gegroeid in alle aspecten van het voetbal, zowel verdedigend als aanvallend.”

Daarnaast heeft de B-ploeg wat leergeld betaald, ze werden in hun eerste bestaansjaar negende. 

“Ze hebben eveneens een mooi seizoen gedraaid, waarin zij ervaring hebben opgedaan. Op zich telden de resultaten van de wedstrijd niet enorm mee, maar wel het parcours dat ze hebben afgelegd”, besloot Allemeersch. KVC B won tegen LIA Everbeur, VC Bertem-Leefdaal en DC Wezembeek-Oppem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *