Ladies KV Tervuren-Duisburg zien Eendracht Mazenzele-Opwijk B in tweede helft uitlopen

De meiden van KV Tervuren-Duisburg (l) moesten hun meerdere erkennen in Eendracht Mazenzele-Opwijk B

Op voorhand stonden de Tervuursen voorlaatste in hun reeks, de bezoeksters uit het Pajottenland vierde. In de eerste helft gingen het bij momenten relatief gelijk op, Tervuren-Duisburg had niet onverdiend op 2-3 gestaan. Het waren echter de flanken van EMO B die met Baeyens en Van Hecken de bovenhand namen. In de tweede helft was de spanning uit het duel verdwenen bij de 1-4, toch bleven de blauwen voor hun tweede treffer gaan.

De eerste helft ging snel op en af met kansen voor beide ploegen.

Bij het thuisteam werd vooraan de snelle Te Kolsté gezocht, op minuut tien lanceerde Verstappen haar met een diepe bal. Het gevaar werd ontzet. Aan de overzijde ging Van Hecke via de rechterflank door, dit gevaar werd in extremis ontzenuwt door Tervuurse Maes. Bij de bezoekersters werd geopteerd om centraal diepe passen te verzenden, onder andere Van Moere en Vermeerbergen blinkten daarin uit. In minuut zeventien stuurde Vermeerbergen andermaal Van Hecke diep. Doelvrouw Vanderhaegen reageerde attent. Bij KV TD werd vooraan ook Moriau gezocht en gevonden, maar dat bracht slechts halve kansen op.

Tussen minuut twintig en vijfentwintig volgden twee doelpunten elkaar snel op. Eerst was Baeyens alleen door en werkte ze in de verste hoek af, 0-1. Daarna rukte Baeyens links op en zette ze voor, Van Moer werkte met effect in de linkerhoek af, 0-2. Na voorbereidend werk van Tervuurse Marcelis rondde Te Kolsté het tegenoffensief af, door de bal in de linkerhoek te deponeren, 1-2 en het thuisteam vatte moed! Daarna stuurde Cums randje buitenspel Marcelis diep, maar Opwijkse doelvrouw Pevenage reageerde alert. De Tervuursen probeerden het nog via een afstandsschot van Moriau, maar de keeper stond pal. Baeyens bracht nog gevaar voor de Opwijksen, op slag van rust was het dan toch prijs. Een corner belandde bij Van Moer, ze legde centraal in doel.

KV Tervuren-Duisburg bracht het eerste gevaar na rust.

Marcelis werd links vrijgespeeld, ze trok richting doel, maar daar wachtte opnieuw Pevenage. In de vijftigste minuut speelde Baeyens Van Moer aan, maar Tervuurse goalie Vanderhaegen ging goed in de voeten. Enkele minuten voor het uur bracht invalster Steels een goede actie op gang, die eindigde bij Baeyens die de doelwachtster omspeelde om zo de 1-4 aan te brengen. “Den Eendracht” behield het overzicht, Tervuren-Duisburg poogde via Marcelis en Te Kolsté nog een doelpuntje te maken. Met nog een handvol minuten te gaan richtte Van Moer een kopbal naar de verste hoek, 1-5. Ook bezoekster Vermeerbergen kwam nog twee keer aandringen voor doel. Van Moer, wie anders, had het laatste woord met de 1-6. Na een actie van de ingevallen De Ridder over rechts, kon ze haar voorzet aan de tweede paal in doel verwerken.

Doelpunten: 20′ Baeyens (0-1), 25′ Van Moer (0-2), 33′ Te Kolsté (1-2), 45′, 56′, 85′ en 91′ Van Moer (1-3, 1-4, 1-5 en 1-6)