logo Casalina

Ladies KFC Herent veroveren eerste Beker van Vlaams-Brabant ooit, mooie dubbel met de titel van de heren

Ladies KFC Herent veroveren eerste Beker van Vlaams-Brabant ooit, mooie dubbel met de titel van de heren
De bekerwinst werd nadien bij de Herentsen nog goed gevierd

Aanvaller Lies Tambeur scoorde een doelpunt in de provinciale bekerfinale voor KFC Herent tegen Boutersem United. Het loonde want ze wonnen met 2-1, Tambeur was net op tijd terug uit blessure om de geel-blauwen te helpen. Trainer David Fleurman schrok na de rust even maar zag het allemaal goed aflopen voor zijn team.

Het is de eerste keer dat de meiden in het éénentwintigjarige bestaan van het vrouwenteam deze beker pakken.

“Het is de eerste keer dat we deze beker op zak steken. In vergelijking met de competitiematchen tegen Boutersem was deze realiteit anders, de competitie was voor hen geen doel deze bekerfinale wel. De intensiteit en kwaliteit lag veel hoger. In de competitie waren ze niet voltallig, nu zo goed als. Dit was een ander maar beter Boutersem. Wij speelden als team goed en konden compact ons ding doen en tegelijkertijd er enkele keren uit komen. We hebben een brede kern om de afwezigen op te vangen en dat kwam ons in de bekerfinale goed van pas. Ik ben blij dat ik het de volle negentig minuten heb uitgehouden na die blessure en dat ik mijn team vooruit kon helpen”, gaf Tambeur Lies mee, haar broer Roel maakt volgend jaar de overstap naar de mannelijke collega’s van KFC Herent die naar eerste provinciale promoveerden. “Na het missen van de titel in de eerste provinciale werd dit plotseling wel een groter doel. Er waren wel wat zenuwen aanwezig, maar die waren niet uitgesproken. Het voelde als het ware aan als gezonde stress. Daarna was de feestuitbarsting des te groter.”

Fleurman zag een goede eerste helft van Herent.

“In de eerste helft waren we beter en hadden we vier mogelijkheden, zij stelden daarover enkele kansen op stilstaande fase. We kwamen verdiend voor via Tambeur. Na de rust waren zij tijdens het eerste kwartier opeens beter, we kregen het moeilijk achteraan. Na tien minuten kwamen ze gelijk via Van Humbeeck. Iets na het uur begon de warmte door te wegen en ging het tempo gaandeweg omlaag. Eén van onze speelsters, Plamedi, drong via links hun strafschopgebied binnen en werd onderuit gehaald, strafschop voor ons. De ploeg duidde Valvekens aan als de ideale persoon om die te nemen en zo gebeurde ook. Ze nam die totaal zonder stress en plaatste ons weer op voorsprong”, blikte de tevreden coach terug. “Deze prijs is uniek voor ons, nooit eerder raakten we door de tweede ronde en nu halen we ineens de finale en winnen die. Iedereen was heel blij met deze winst na onze tweede plaats in de competitie. Het is wel mooi dat de heren kampioen speelden en wij de beker pakten, het is een mooie dubbel. Zo spelen ook beide Herentse eerste teams volgend jaar in eerste provinciale.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *