KVC Langdorp moet kelk tot op de bodem ledigen tegen Sportief Rotselaar B

Sportief Rotselaar B (r) zette orde op zaken tegen KVC Langdorp

KVC Langdorp begon goed aan de partij met een 0-1 op strafschop via kapitein Schellens, maar rond de twintigste minuut kantelde de partij definitief in het voordeel van Sportief Rotselaar B. Alles leek te lukken, zelf toen Sofrone een penalty miste en notabene de rebound binnenkopte. Het werd finaal 9-1!

Op voorhand stond Rotselaar B met Haasrode B gedeeld laatste met een schamel punt. Langdorp had zes punten en stond hiermee dertiende.

Na enkele minuten stuurde bezoeker Elsen ploegmaat Michiels diep door, zijn inzet miste doel. Volgens de ref werd Michiels onderuit gehaald door doelman Verbruggen, penalty. Deze werd feilloos omgezet door kapitein Schellens, 0-1. KVC zette hoog druk. Aan de overkant bracht kapitein Verbelen via de linkerflank gevaar, zijn bal belandde in de handschoenen van Langdorpdoelman Brams. Bij een corner kreeg Lambrechts te veel ruimte, die hij benutte, 1-1. Iets na de twintigste minuut werd Michiels diep gestuurd, hij trok erop uit richting Rotselaardoelman Verbruggen. Die verliet zijn strafschopgebied en werkte volgens de ref weg met het hoofd, de Langdorpaanhang zag er hands in. Tien minuten voor rust was een Morissens op dreef aan de bal en werkte hij af tussen een verdediger en de doelman, 2-1. Op slag van rust dook Boone de ruimte in, hij werkte in de verste hoek af, 3-1 en een mentale opdoffer voor KVC zo net voor rust.

Schellens trapte de 0-1 raak in de rechterbovenhoek

In de tweede helft bracht Langdorp aanvankelijk nog weerstand, die brak toen Sofrone de 4-1 aanbracht op rebound na zijn strafschop. Deze strafschop kwam er nadat Mertens zou neergewerkt door uitgoalie Brams. Daar bestond discussie over. Mertens bracht de 5-1 op het scorebord door een rake kopbal. Daarna lieten Morissens, Lambrechts, Mertens en invaller Maes de score nog oplopen. KVC had de laatste kans, invaller Goovaerts kopte achterwaarts op doel, maar Verbruggen klemde de bal vast.

Morissens realiseerde net de 6-1
                               Morissens (uiteraard liggend) realiseerde net de 6-1

Doelpunten: 5′ Schellens 0-1 strafschop, 18′ Lambrechts 1-1, 35′ Morissens 2-1, 44′ Boone 3-1, 53′ Sofrone 4-1, 60′ Mertens 5-1, 66′ Morissens 6-1, 70′ Lambrechts 7-1, 73′ Mertens 8-1, 76′ Maes 9-1