KVC Kessel-Lo B en Betekom B spelen 1-1 gelijk

KVC Kessel-Lo B net voor de aftrap

In vierde provinciale C hielden KVC Kessel-Lo 2000 B en Betekom B elkaar in evenwicht, na negentig minuten stond het 1-1. Thuiscoach Chiel De Roover, die voor deze wedstrijd met zijn ploeg nog tweede stond, baalde om de gemiste kansen.

De eerste helft bleef gesloten.

“We hadden het merendeel van de wedstrijd de bal in eigen rangen. Ze vingen ons op vanaf hun eigen helft met korte linies en weinig ruimte. Op die manier ontstonden er in de eerst helft ook geen kansen. In de tweede helft lukte het ons beter om door dat blok te spelen, maar ze bleven gevaarlijk doordat wij risicopassing wilden geven en zo balverlies leden. Op een snelle counter hield onze doelman ons twee keer recht. Uiteindelijk konden we door het blok spelen en scoren we terecht in mijn ogen. We kregen dan nog twee heel goede kansen waaronder eentje één op één met hun doelman maar we misten. Een voorzet van hen vloog voor ons doel, we waren wat minder alert en die ging binnen. De match eindigde dan nog met een grote kans voor ons, met eenvoorzet die laag aan de tweede paal langs vloog, daar konden we net niet aan. Al bij al een teleurstellende zaterdagavond”, wist T1 De Roover.

Na de prima seizoensstart lijkt KVC Kessel-Lo B mee te dingen naar promotie.

“Vorig jaar was ons eerste jaar in competitie, we gingen kijken waar we uitkwamen. Dat is allemaal meegevallen en dit jaar willen we wel mee doen voor promotie, maar we beseffen ook dat deze reeks wat sterker is en dat het misschien allemaal wat snel gaat zijn. We gaan alleszins zo lang mogelijk proberen mee te dingen voor promotie”, klonk het strijdvaardig.