logo Casalina

KVC Kessel-Lo 2000 ziet er volgend seizoen anders uit en wint tegen SK Nossegem

KVC Kessel-Lo 2000 ziet er volgend seizoen anders uit en wint tegen SK Nossegem
KVC Kessel-Lo 2000 (l) kan Rotselaar (r) even van de titel houden

KVC Kessel-Lo 2000 ondergaat volgend seizoen in zijn sportieve staff een gedaanteverandering. Trainer Birger Quaethoven en zijn T2 Steven De Smet zijn aan hun vijfde en laatste seizoen bezig. Volgend jaar neemt de trainer van de B-ploeg Chiel De Roover deze functie waar, Yoni Berthels wordt op zijn beurt T1 van het tweede team. Daarenboven wordt er nog een terugblik gebracht op hun 4-2-thuiszege tegen SK Nossegem.

Quaethoven wil dit seizoen met nog zoveel mogelijk zeges afronden.

“Ik heb een overleg gehad met het bestuur. Daaruit kwam voort dat mijn overeenkomst voor volgend seizoen niet gaat verlengd worden. Na vijf jaar Kessel-lo is het tijd voor iets anders, voor T2 De Smet en ik, én voor het bestuur. Steven en ik hebben grotere ambities en we hebben het gevoel dat die bij KVC minder aanwezig zijn. We hebben nog geen nieuwe club, maar staan samen open voor nieuwe uitdaging. We doen uiteraard nog met volle enthousiasme het seizoen uit en hopen om nog zoveel mogelijk wedstrijden te winnen”, wist Quaethoven te vertellen. “We kwamen achter na vijf minuten. We kwamen gelijk via Tibe Claes. We komen opnieuw achter. We kwamen gelijk via Stienlet en hij zette ook een strafschop om voor de 3-2 na een overtreding op Kamiel Houben. Afsluiten deden we met een heerlijke vrije trap en de 4-2 van Semmam. Het was een verdiende overwinning met een goede drive en prima mentaliteit”, besloot hij. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Quaethoven via Birger.quaethoven@telenet.be

De U17 van KVC Kessel-Lo 2000 hebben een sterke lichting
De U17 van KVC Kessel-Lo 2000 in de herfst van 2020 met Quaethoven (eerste van rechts)

Voorzitter Peter Spiessens verduidelijkt wat er volgend jaar zal veranderen.

“Na vijf jaar zal de samenwerking met T1 Quaethoven en T2 De Smet ten einde lopen. Ze hebben ons naar tweede provinciale gebracht, ze hebben goed werk geleverd, maar het was tijd voor verandering. Ik ben blij dat ze het seizoen met enthousiasme willen beëindigen”, opende Spiessens. “We geven de kans aan Chiel De Roover, die de trainer van de reserven Peter Brys als T2 meekrijgt. Ze hebben beiden een Uefa B-diploma, dat zit snor. Voor het B-team hebben we sindskort een overeenkomst met Yoni Berthels. Hij trainde voorheen onze U21. Gezien zijn ervaring met de jeugd zit hij bij ons meer dan op zijn plaats.”

Spiessens zag na een moeizaam gelijkspel op Rotselaar zijn team de tegenstand overvleugelen.

“Het verschil met de match op Rotselaar was er ééntje van dag en nacht. Vooral de kwaliteit van de passing lag veel hoger. Deze overwinning deed enorm deugd. Ook al kwamen we weer na enkele minuten ongelukkig op achterstand. We kwamen snel terug, het geloof in een goede afloop bleef aanwezig. We hadden de controle. In het seizoensbegin wilden we top zes, maar dat zal nog een hele opdracht worden. Top acht is binnen bereik. Op naar Holsbeek volgende speeldag, waar ons een leuke derby te wachten staat.”

Chiel De Roover neemt volgend seizoen overn maar ontfermt zich al over de transfers.

“In eerste instantie ben ik blij met de samenwerking die Birger, Steven en ik de voorbije jaren hadden. Ik ben blij met de basis die ze legden. Ik ga hier op verder werken door attractief aanvallend voetbal te blijven brengen en proberen te verbeteren waar mogelijk zodat we een probleemloos jaar in tweede provinciale hebben. De kern blijft nagenoeg dezelfde, er vertrekken enkele spelers. We onderhandelen met enkele nieuwe jongens”, wist De Roover.

KVC Kessel-Lo 2000 B anno 21-22 met De Roover als tweede van links
KVC Kessel-Lo 2000 B anno 21-22 met De Roover als tweede van links

“In vierde provinciale kon ik sneller dingen uitproberen omdat ik meer tijd had om die jongens te laten groeien. In tweede provinciale zal het onmiddellijk moneytime zijn en de grote nadruk zal op een goede organisatie liggen om vandaar uit verder te bouwen. Er hebben dit jaar heel wat jeugdspelers een kans gekregen en ik zie niet in waarom dit volgend jaar anders zou zijn, we hebben goede jeugdspelers en dit blijft ons doel in Kessel-lo. De eigen jeugd in de A-kern krijgen. Peter Brys was u21-trainer en tijdens wedstrijden mijn T2. Ik werk al enkele jaren samen met hem om jeugdspelers beter te maken en in de A-kern te krijgen. Volgend seizoen is het de bedoeling dat de eerste en de tweede ploeg nauw samenwerken. Berthels begrijpt zijn rol als trainer van de B-ploeg. Die samenwerking gaat volgens mij heel goed verlopen. Dit was ook de perfecte keuze omdat veel gasten hem nog kennen van het verleden. Verder gaat Luc Beeken de U21 beter maken. We moeten de staff nog aanvullen met een reserventrainer die eveneens Yoni ondersteunt tijdens wedstrijden.”

Één gedachte over “KVC Kessel-Lo 2000 ziet er volgend seizoen anders uit en wint tegen SK Nossegem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *