logo Casalina

KVC Kessel-Lo 2000 haalt… drie doelmannen!

KVC Kessel-Lo 2000 haalt… drie doelmannen!
Bjorn Beelen wordt eerste doelman bij KVC Kessel-Lo 2000

Tweedeprovincialer KVC Kessel-Lo liet zich niet verleiden om al te gekke zaken te doen op transfervlak. Nadat hun twee doelmannen van vorig seizoen verdwenen, gingen ze op zoek naar drie nieuwe doelwachters. Voorts werd er besloten om de jeugd een kans te geven, in die optiek is de opstart van een U21-ploeg geen al te grote verrassing.

Doelmannen Bjorn Beelen (VK Linden en voorheen KVK Tienen), Pieterjan Dewolf (SC Jeunesse) en Jasper Nooten (SC Out-Hoegaarden, maar genoot zijn jeugdopleiding bij HO Bierbeek) zijn de nieuwe doelmannen. Michael Niclaes zette een punt achter zijn carrière en Kenneth Delise ging terug naar Sparta Haacht Statie. Bob Govaerts, die al sinds zijn zesde bij de club speelt, was lang aanvaller bij Kessel-Lo, maar de voorbije jaren was hij een vaste waarde in de defensieve linies. Hij was vorig jaar al aan het uitbollen en stopt er nu definitief mee. Verdedigende kracht Jannes Heylen staakt de voetbalsport even voor zijn geneeskundestudies. Centrale verdediger Hichem Salem gaat naar reeksgenoot VK Holsbeek.

Voorzitter Peter Spiessens werpt zijn licht op de situatie.

“In principe was er niet veel transferwerk te verrichten, we wisten dat enkele spelers gingen stoppen en haalden daarvoor al vorig seizoen versterking. We zijn niet op zoek gegaan naar al te veel versterkingen, enkel naar keepers. We zijn bijzonder blij met de komst van Bjorn Beelen (23) met zijn lengte van 192 centimeter hebben we eens een grote doelman aangetrokken, gezien in het verleden we niet altijd de grootsten aantrokken op die positie. Ik ben ervan overtuigd dat hij de goede sleutel op de verdediging zal zijn om punten te kunnen pakken. Daarnaast verrichtten we een internationale transfer met Pieterjan Dewulf, hij studeert aan de KU Leuven, maar hij woont met zijn ouders in het Groot Hertogdom Luxemburg en speelde daar vorig jaar bij SC Jeunesse. De derde keeper die we aantrokken was de achttienjarige Jasper Nooten. Hij zal samen met Dewulf moeten uitmaken wie tweede wordt in de doelmannenpikorde. Ik zie ons volgend jaar in een zware reeks spelen, hopelijk beleven we een rustig seizoen. We blijven ook financieel gezond, we konden 2020 afsluiten met een zeer geringe winst, maar dat is een meevaller in deze tijden. We hebben ook nog extra sponsoring gekregen van ING om ons vrouwenteam te steunen.”

KVC Kessel-Lo 2000 schrijft opnieuw een U21-formatie in.

“Gezien we onze talentvolle jeugd alle kansen wille geven besloten we opnieuw U21 in te schrijven. Vorig seizoen hadden we enkel nog maar onze reservenploeg. We hebben de trainers van onze eerste ploegen, Birger en Chiel, de beste tien van onze U17 laten trainen. Een geluk bij het corona-ongeluk voor die jongens. Gezien ze jonger zijn dan achttien, konden ze per tien trainen. Zij worden klaar gestoomd voor het iets grotere werk, het zal niet makkelijk worden in een reeks waarin vele spelers enkele jaren ouder en fysiek mogelijk sterker zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *