logo Casalina

KVC Houtem-Oplinter wilt een rustig seizoen beleven

KVC Houtem-Oplinter wilt een rustig seizoen beleven
De kern van KVC Houtem-Oplinter van het voorbije seizoen Foto: Caroline Noé

Bij eersteprovincialer KVC Houtem-Oplinter stelden ze orde op zaken in hun kern. Acht spelers vertrokken, kapitein en flankaanvaller Tim Knops hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen en werd aangesteld als T2. Voorlopig is er sprake van vier nieuwkomers, maar er zal binnenkort nog worden gepraat met minstens één wie weet twee mogelijke aanwinsten.

De paarshemden trokken doelman Milan Waeytens (VC Bertem-Leefdaal), aanvaller Tom Blockx (SC Aarschot) en Monji Mukandila (RW Walhain GC) en verdediger Francis Lutonadio die een verleden heeft bij Westerlo, Tienen, Diest en Wezel, aan. Hij komt van tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar over. Eerder raakte al bekend dat Symme Schutters, Kobe Vanderstukken en Tom Jonckers de overstap maken van de tweede ploeg naar de eerste.

Aan de uitgaande kant verdwijnen Niels Mattheus (VK Holsbeek), Sander Pauwels (VK Linden), Timo Verbinnen (?), Brecht Cosemans (Alken), Manu N’San (SC Aarschot), Vince Brouckmans (Velm), Laurens Van Vlaenderen (Boutersem United) en Thomas Van Keyenbergh (?). Flankaanvaller Knops blijft dus bij de ploeg als T2.

Sportief verantwoordelijke Carlo Zwartebroeckx vervat bondig de voorbije tijd en ambities van de paarshemden uit Tienen.

“We hebben niet te gek gedaan tijdens de voorbije transferperiode, daar was ook geen reden toe. We praten binnenkort nog met enkele mogelijke aanwinsten, maar niets staat vast. We bezitten nu een kern van negentien à twintig spelers en beogen in de toekomst nog doorstroming van talent uit de jeugd. We zouden graag een zorgeloos seizoen draaien in eerste provinciale”, klonk het.

Bij KVC Houtem-Oplinter zijn ze in de weer om naar de zomer toe al een schema van vriendschappelijke wedstrijden op te stellen. Er moet nog veel geregeld worden, maar het staat nu al vast dat ze thuis ambitieuze tweedeprovincialer de Stormvogels Haasrode partij zullen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *