logo Casalina

KVC Haacht telt dertien geblesseerden maar recht de rug tegen SK Nossegem

KVC Haacht telt dertien geblesseerden maar recht de rug tegen SK Nossegem
Sven Wouters zoekt de opening

Tweedeprovincialer KVC Haacht kwam 3-0 voor tegen reeksgenoot SK Nossegem, in de tweede helft maakten de bezoekers het spannend door terug te komen tot 3-2. Nossegem zat met een klein handvol blessures, de thuisspelenden wit-zwarten zaten met maar liefst dertien spelers in de lappenmand.

Trainer Raf De Zaeyer is enorm fier op zijn ploeg.

“Na de oplawaai van 6-1 die we de speeldag voordien op Rotselaar kreeg, had niemand dit resultaat tegen Nossegem verwacht, niet in het minst Nossegem zelf. Op Rotselaar vielen in de eerste helft twee centrale verdedigers uit, dan wordt het moeilijk. We zitten nu met dertien geblesseerden, dat heb ik zelf als speler of als trainer nog nooit meegemaakt”, stelt De Zaeyer. “We toonden de meeste wilskracht. Ik ben heel blij want de aanwezigen maakten dit allemaal mogelijk. Wel jammer dat Niels Cauwenberghs uitviel nadat hij de 3-0 scoorde, hij maakte uitgerekend zijn comeback na een blessure.”

Sven Wouters, nummer tien voor de gelegenheid, zag het ook graag gebeuren.

“We begonnen de match met hoge druk naar voren. Na de rust starten we goed, Niels scoorde onmiddellijk een mooie goal. Het werd 3-0, dan denk je match gespeeld. Nossegem scoorde onmiddellijk tegen, 3-1, en dan krijgen we het wel nog moeilijk. Na de 3-2 was het nog een kwartiertje afzien. We hebben stand gehouden en dat was het belangrijkste. Deze 3-2-winst was deugddoend. Het zijn drie heel belangrijke punten die we behaalden tegen een zeer goede tegenstander. Dit zijn drie gouden punten voor ons!”

Geef een reactie