logo Casalina

KVC Haacht bouwt aan zijn sportieve toekomst op een duurzame manier

KVC Haacht bouwt aan zijn sportieve toekomst op een duurzame manier
Het A-team van KVC Haacht voor de nieuwe kantine

In 2019 werd de nieuwe accommodatie in de vorm van een kantine en acht kleedkamers van KVC Haacht ingehuldigd aan het Hoogveld. Een broodnodige eerste stap bij de vernieuwing van de Haachtse voetbalclub, die met 350 leden de grootste van de gemeente is. Tijdens de coronapandemie werden de verdere stappen zorgvuldig voorbereid. Op sportief vlak kwam één speler de zwart-witten versterken en vertrok er ééntje.

Verdedigende kracht Bart Hendrickx keert terug naar KVC Haacht na een ommetje bij Antwerpse tweedeprovincialer KFC Walem. Aanvaller Dylan Wauters vertrekt op het Hoogveld voor een avontuur bij eersteprovincialer KFC Borght-Humbeek. Na exact een seizoen vervoegt hij in het Grimbergse ex-KVC’er en medespits Maarten Caes. De ambitie van de Haachtenaren in tweede provinciale is om er een rustig seizoen mee te maken.

“De Raad van Beheer van onze club, de vzw KVC Haacht, werd uitgebreid met een heel aantal nieuwe mensen die een hart voor de club hebben en mee willen werken aan de visie van de club, een moderne dynamiek creëren en meer financiële middelen genereren. Daarnaast krijgt ook de sportieve organisatie van KVC een nieuw kleedje. Bij de senioren worden voor het nieuwe seizoen vijf teams in lijn gebracht, de . A- en B-ploeg, de reserven, de provinciale en regionale U21, met een specifieke coördinator postformatie om mee de doorstroming naar het A-elftal en B-elftal op een deskundige manier in goede banen te leiden. 95 procent van onze A- en B kernspelers blijven de club trouw. Meer dan zestig jonge voetballers tussen zestien en achttien jaar uit onze jeugdopleiding, kloppen op de deur”, klonk het bij KVC Haacht.

Hun jeugdopleiding beschikt over het provinciaal label en aldus kan hun visie “kwaliteitsvolle jeugdopleiding met ook oog voor de sociale rol” verder geoptimaliseerd worden met vijfentwintig jeugdploegen op provinciaal en regionaal niveau.

Zoals elke club is KVC Haacht op zoek naar trainers, vooral voor de middenbouw (U10/U13). Jonge spelertjes die de voetbalkriebel voelen, gaande van de U6 tot en met de U10 zijn van harte welkom in hun familiale club. Heb je interesse, stuur gerust een mailtje naar avjo@kvchaacht.be. Voor meer info kan je ook terecht op www.kvchaacht.be Iedereen is welkom om de slogan “Samen bouwen wij aan een club” in werkelijkheid om te zetten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *