KV Tremelo vloert vinnig FC Moorsel

KV Tremelo (l) hield de zege thuis tegen FC Moorsel

KV Tremelo en FC Moorsel speelden in de eerste helft een gelijkopgaande partij, toch was het KVT dat met 3-1 de rust inging. In de tweede helft gingen de oranje-zwarthemden van Moorsel nog op zoek naar treffers, helaas voor hen gingen de ballen aan de overzijde tegen de netten. Het werd finaal nog een strenge 5-1, waarmee ze een goede zaak deden in het klassement.

Ondanks de ijzige temperaturen was er wel wat volk afgezakt naar het duel tussen beide onvoorspelbare derdeprovincialers. Vooral bij KVT hadden ze voor de gelegenheid en de 34ste verjaardag van kapitein Dries Baeten een wel heel viriele spionkop ingezet.

Na twee minuten werd bezoeker Vanderlinden links doorgestuurd, Van Nuffelen kwam op tijd terug om verder onheil te voorkomen. Oranjehemden Notebaert en Runia zochten en vonden links de ruimte. De Vos stuurde centraal Vanderlinden door, hij mikte zijn inzet op doelman Claes. Op het kwartier was het wel prijs, Vanderlinden ging alleen door en mikte over Claes in doel, 0-1! Een terechte score afgaande op de beginfase. Enkele minuten voor het half uur floot de ref strafschop. El Attabi zette zich achter een vrije trap, in het opspringende muurtje werd een hand geraakt. El Attabi zette zich achter de bal, hij mikte centraal in doel. Goalie Collier zat er nog met een hand aan maar de 1-1 stond op het bord. In minuut 35 lanceerde andermaal De Vos deze keer Runia, die kwam tegenover doelwachter Claes uit maar mikte op hem. In minuut 36 kopte een vrijstaande Van De Velde een corner vanaf links van El Attabi droog tegen de touwen, 2-1. Meerkens stormde af op Moorseldoel, maar werd door twee verdedigers weggedrongen. De minuut nadien scoorde El Attabi met een schot vanaf meer dan twintig meter, het leer verdween in de linkerhoek, 3-1.

Kapitein Baeten met zijn viriele bende met speciale boodschap op het spandoek

Na de rust dreigden Labro en Notebaert respectievelijk voor KVT en FCM vanop afstand, de laatste veroorzaakte het meeste gevaar. Doelman Claes tikte vanonder de lat weg. Aan de overzijde mikte El Attabi net naast de rechterpaal. Iets na het uur werd Meerkens links weggestuurd, hij mikte in de kleinste hoek en trof daar raak, 4-1. Ondanks de stand bleef Moorsel er vol voor gaan; De Turck en Pues verstuurden vanaf het middenveld goede passen. Achteraan viel Verhaegen bedrijvig in. Bij de zwart-witten ruimden Baumans, Van Loo en Labro veel op achteraan. Met nog enkele minuten te gaan gingen tijdens een duel Meerkens en Frankefort beiden neer in de Moorselse zestien, de ref zag er een penalty in. El Attabi scoorde zijn hattrick en stuurde de bal naar de linkerhoek, 5-1.

Doelpunten: 15′ Vanderlinden (0-1), 27′ El Attabi (1-1), 36′ Van De Velde (2-1), 39′ El Attabi (3-1), 62′ Meerkens (4-1), 88′ El Attabi (5-1 strafschop).