logo Casalina

KV Tremelo tevreden met de competitiestart

KV Tremelo tevreden met de competitiestart
KV Tremelo net voor de gewonnen match tegen Bierbeek B

In derde provinciale B begon KV Tremelo de competitie met een uitmuntende negen op negen. Daarna stokte de machine met een draw thuis tegen het stevige Standaard Meerbeek en een nederlaag op het veld van VK Eéndracht Eizer. Daardoor stonden ze voor deze tweede coronabreak gedeeld derde met tien punten in het gezelschap van SMS Lubbeek en Rapide Wezemaal.

Trainer Kris Iwens kan niet anders dan tevreden zijn met de start.

“We verloren amper één keer en als je ziet tegen welke tegenstanders we al speelden, dat waren stuk voor stuk moeilijke duels. Je kan je ook wel de bedenking maken dat er in deze reeks geen makkelijke tegenstanders zijn. Onze laatste partij moesten we afwerken met zeven afwezigen, deels door blessures en deels door corona”, verklaarde Iwens. “Ik vind dat we heel sterk gestart zijn. De ploeg hing goed aan elkaar, fysiek stonden we goed, er zat een goede drive in en we kregen weinig goals tegen. Omtrent de laatste match in Eizer, er ontbraken te veel spelers en dat kan je niet opvangen in derde provenciale”, wist ervaren verdediger Dimitri Storms.

De T1 had de competitie liever al twee weken eerder zien stil gelegd worden.

“Enkele van mijn spelers waren in aanraking gekomen met mensen die corona hadden opgelopen. Ik zie ons eerlijk gezegd niet meer spelen in de loop van dit kalenderjaar. Voor december is al zeker niet realistisch. Je moet minstens vier weken tellen voor een degelijke voorbereiding. Ik ben benieuwd hoe de voetbalbond dat allemaal zal regelen, want training hebben we absoluut nodig. We hopen op betere tijden, maar hoe het er nu naar uitziet, zullen we geen volledige competitie afwerken. Onze ambitie voor het seizoen was om bij de top vijf in onze reeks te behoren. Dat was met verschillende jonge spelers in de groep een uitdaging, maar dat lukte. Die ambitie blijft voorlopig onveranderd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *