KV Tremelo in de slotminuut vriendschappelijk ten onder tegen KV Hooikt

KV Tremelo (l) moest in de slotminuut de 1-2 toestaan

In een aangename oefenpot tussen derdeprovincialer KV Tremelo en leider in Antwerpse derde provinciale C KV Hooikt begon de wedstrijd aan hoge snelheid. Rond het half uur stokte het tempo, kort na rust kwamen de wit-zwarten op voorsprong via Jasper Steylaerts. In de slotfase zetten Sherjill Mac-Donald en Djawadi nog de puntje op de i voor de bezoekers.

Het spel ging enorm op en neer maar geen echt doelgevaar tijdens de eerste twintig minuten.

Bij de bezoekers bracht Pereira via links de actie, Charifi nam de organisatie op het middenveld waar en vooraan werd de actie van ex-Anderlechtnaar en Ajaxied Mac-Donald gezocht. KVT voetbalde goed mee, aan beide zijden vele mooie acties, maar zelden bereikten ze het doelgebied. De eerste echte actie kwam er via Pereira die Mac-Donald in het strafschopgebied vond, hij trapte overhoeks maar doelman Pauwels redde. Iets na het half uur zakte het tempo, maar kwam er een passeerbeweging van Mac-Donald die Djawidi diep stuurde, doelman Pauwels was er op tijd bij. Rond minuut veertig volgde een snelle uitbraak van de withemden via Baeten. Hij legde rechts af op Meerkens, die er stilaan doorkwam. Meerkens besloot pardoes op uitgoalie Knapen. Enkele minuten voor de pauze: Mac-Donald breekt uit en zou aan het truitje getrokken zijn in de Tremelose zestien door De Preter. Niets van meent de ref.

In de tweede helft kwamen de doelpunten er wel.

Bij de rust volgden wissels aan beide kanten. Bij de bezoekers bleven onder andere verdediger Roel Van Hemert en Chariki bleven in de kleedkamer. Bij de withemden bleven onder meer Fobelets en Baeten binnen. Steylaerts werd enkele minuten na rust diep gestuurd hij verschalkte de keeper met een bal in de rechterhoek, 1-0! Invaller Penge brak kort nadien alleen door, maar had te veel tijd en ruimte nodig om af te werken. Penge ging daarna neer in het Tremelose strafschopgebied na contact met Van Loo, een duik meende de ref. Mac-Donald en Djawadi knutselden een 1-2 in elkaar, de voorzet van die laatste werd weggewerkt. Beide teams kregen nog kansen, bij Hooikt trapten ze nog enkele keren naast, onder andere Heyvaert. Voor KVT kwam Meerkens alleen voor de goalie, maar de bal werd op het laatste ontzet. Mac-Donald klopte in twee keer ingevallen keeper Van Buggenhout, de bal rolde in de rechterhoek binnen. Het leek 1-1 te blijven, in de slotminuut echter kreeg Djawadi de bal en werkte hij in de kluts binnen, 1-2!

Doelpunten: 48′ Jasper Steylaerts (1-0), 73′ Mac-Donald (1-1), 90′ Djawadi (1-2)