KV Tremelo haalt het op ervaring van HO Bierbeek B

Stef Van Uffel viert zijn gescoorde goal en zijn gewonnen Duvels

Met KV Tremelo en HO Bierbeek B keken twee leiders in derde provinciale B elkaar in de ogen. HO Bierbeek B begon sterk aan de partij, maar stootte op een geslepen KV Tremelo. Net voor de rust begonnen er al barsten in de muur van de bezoekers te komen bij een 1-1. Na rust trok de thuisploeg naar voren en maakten ze er nog 4-1 van.

Bierbeek B begon gretiger.

In de openingsminuten maakten bezoeker Stas links de actie, zijn voorzet werd door Christiaens aan de eerste paal naast gewerkt. Enkele minuten later ging Bocevksi alleen door op Tremelodoelman Collier, deze laatste was er net op tijd bij. “Er is geen wisselwerking!”, riep bezoekende coach Malicheff rond het kwartier, hij had geen ongelijk op basis van het samenspel op dat moment. Enkele minuten later brachten de bezoekers weer gevaar via de lange bal, nu dook Gaise op voor Tremelodoel. De doelman stond andermaal paraat. Daarna mikte Cornips nog een bal over, maar uitstel was geen afstel. Gaise werkte centraal in doel af, 0-1.

Tremelo schoot snel in de reactie.

Sofrone schoot nog over, maar kort nadien speelde Mariens de bezoekende kapitein door de benen om El Attabi de bal te geven. Hij kapte uit en zijn schot belandde in de linkerhoek (1-1). Voor rust begon het jonge Bierbeek B de bal te verliezen net voor het strafschopgebied, noch Sofrone noch Meerkens konden profiteren. De tweede helft was voor Tremelo, Bierbeek B was te onzeker en kon de aanvallende intenties niet doorzetten. Ze combineerden nog goed, maar dat bracht niets verder. Voorbij het uur werd Sofrone goed aangespeeld en trapte hij overhoeks binnen, 2-1. Terwijl KVT meer dreigde, werd het spel ook bitsiger. Invaller Steylaerts besliste met een halve bicyclekick die in de verste hoek belandde de match, 3-1. Invaller Van Uffel hoorde dat hij twee Duvels kreeg indien hij scoorde. Een rake kopbal was zijn deel en deze verdween in doel, hij scoorde en kon nadien zijn beloning ophalen.

Stef Van Uffel scoorde net de 4-1

Doelpunten: 28′ Gaise (0-1), 31′ El Attabi (1-1), 65′ Sofrone (2-1), 72′ Steylaerts (3-1), 87′ Van Uffel (4-1)