Gemotiveerd KV Tremelo B klopt KFC Baal B in kleine derby

KV Tremelo B (l) nam de maat van KFC Baal B

De kleine derby tussen Tremelo B en Baal B kende veel fysieke twisten, maar ging nooit over de schreef. De wit-zwart getinte thuisploeg vond vooraan makkelijker de oplossingen en kwam hierdoor twee keer tot scoren. Bij de bezoekers waren er genoeg goede intenties, gezien ze in hun debuutjaar zitten moesten ze leergeld betalen.

In de loop van de eerste tien minuten ging het spel op en neer. In minuut twaalf speelden Vandebeek, Nys en Vrancken een kans bij elkaar voor Tremelo. De laatste goede pass ontbrak, aan de overkant werd Vermeylen weggestuurd, KVT-keeper Pauwels reageerde alert. Voor KVT volgde nog een kans voor Vandebeek die goed hoog stoort en af en toe Baal B de bal ontfutselt. Voor de bezoekers tekenden Vermeylen en Bielderman voor gevaar.

Iets voor het half uur kreeg Vandebeek rechts op het middenveld de bal, hij snelde enkele tegenstanders voorbij en zette koers naar doel. Hij trapte de bal in de verste hoek binnen, 1-0, de best combinerende ploeg op voorsprong. Op het half uur dook Vandebeek links op, zijn schot werd weggeduwd door doelman Lievens. De rebound belandde net niet bij Nys. Enkele minuten voor rust vloog een vrije trap van bezoeker Van Roosendael rakelings naast de Tremelose doelmond, aan de overkant miste Nys een wenkende kans. Op slag van rust werd Vermeylen voor Baal B nog eens diep gestuurd, maar doelman Pauwels tackelde het gevaar weg.

Kort na de herneming ontnam Vandebeek de bal van een Baalverdediger rechts en zette hij voor. Net voor het strafschopgebied nam Vrancken de bal op de voet en trapt hij rechts onhoudbaar binnen, 2-0.

Baalgoalie Lievens ziet de 2-0 in doel belanden
Baalgoalie Lievens ziet de 2-0 in doel belanden. Vandebeek (2) die de steal realiseerde, kijkt toe.

Het volgende half uur was het spel relatief evenwichtig zonder al te grote kansen. Voor Baal trapte Toon De Ridder nog een bal in de handschoenen van de doelman, voor Tremelo dreigde invaller De Marrez met een vrije trap die gered werd. Op deze manier pakken de wit-zwarten hun eerste competitiezege.

Doelpunten: 27′ Vandebeek (1-0), 47′ Vrancken (2-0)