logo Casalina

KV Tremelo B vond zijn nieuwe veldtrainer op café!

KV Tremelo B vond zijn nieuwe veldtrainer op café!
Fioole in zijn natuurlijke omgeving

Wally Fioole (54) is de nieuwe veldtrainer van vierdeprovincialer KV Tremelo B. Oefenmeester Willy Cnops moest een stapje opzij zetten door tijdsgebrek, maar heeft zeker nog iets in de pap te brokken. Fioole heeft een gevuld voetbalverleden maar had voor anderhalf jaar sportieve leegte gekozen nadat de vrouwenploeg van Wezemaal ophield te bestaan.

In 1993 begon Fioole in de Coconuts in de Kruisstraat in Tremelo, door corona moest hij tijdelijk afscheid nemen van het caféleven en de sport.

“Uiteraard heb ik op die 28 jaar tijd zoiets nog nooit meegemaakt. Ik heb zowel het voetbal als het café even moeten afgeven. Ik mis vooral het sociale contact en uiteraard het praten over het voetbal en het bekijken. Je komt er uiteraard op die manier ook wel veel over te weten. Tegen dat het seizoen begint in september, hoop ik uiteraard dat alle kantines terug geopend zijn. Indien dat in juli ook het geval is, dan kunnen de supporters buiten genieten van het mooie weer.”

Buiten als speler kende de vijftiger uit Tremelo ook als trainer ook al een verleden.

“Ik heb bij KAC Betekom flink wat jeugd getraind. Bij KVC Haacht en Wolfsdonk was ik jeugdcoördinator, ik ken nog enkele spelers van bij Haacht bij KV Tremelo B. Ik ken alle spelers van het team, maar ik ken de ploeg niet, dat is een verschil.” Voorts stond hij even aan het roer bij de Eva’s Tienen en was hij twee jaar T1 bij de vrouwen van Rapide Wezemaal. “Ik heb ervoor gekozen om anderhalf jaar inactief te blijven en tooganalist te worden. In die twee jaar in Wezemaal speelden we kampioen in eerste provinciale en konden we naar de nationale reeksen. Opeens werd de stekker eruit getrokken, ik was gedegouteerd over de manier waarop. Ik had in de tussentijd kunnen ingaan op enkele aanbiedingen, maar dat deed ik niet. Bij Tremelo B had trainer Cnops minder tijd en kwam ik in het plaatje. De spelers zullen goed moeten werken op training en in de matchen. Ik wil ze op een leuke manier laten voetballen, volgend seizoen is het gegeven punten pakken van ondergeschikt belang. Ik kijk er al naar uit!”

De kern van KV Tremelo B van voorbije seizoen
De kern van KV Tremelo B van voorbije seizoen

Bij KV Tremelo B werden nagenoeg geen transfers verricht, de spelers staan ter beschikking van de eerste ploeg die uitkomt in derde provinciale. Keeper Frederick Baeten hing de voetbalschoenen aan de wilgen. Doelman Kenny Pauwels kwam terug van KFC Werchter, hij heeft een verleden bij de Tremelose reserven. Omgekeerd kunnen spelers van KV Tremelo A ook in bij het B-team terecht, maar niet op lange termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *