KV Tervuren-Duisburg wint slag op het middenveld van VK Holsbeek

VK Holsbeek in ongebruikelijk rood-geel (l) zag KV Tervuren-Duisburg winnen

Op papier is deze wedstrijd komend seizoen twee keer een topper tussen deze twee reeksgenoten in tweede provinciale. Finaal haalde KV Tervuren-Duisburg het met 1-3 van VK Holsbeek in deze wedstrijd om de Beker van Brabant. In de tweede helft was aanwinst Jaubin vlakbij de gelijkmaker, maar naar het einde toe kwamen de bezoekers erdoor en scoorden ze de beslissende 1-3.

Na ongeveer tien minuten volgde een actie over links, op stilstaande fase kreeg Vasconcelos de bal en zijn schot caprioleerde binnen in de linkerhoek, 0-1! Bezoeker Vonk krijgt kort nadien de bal en trapt, Holsbeekdoelman Uytterhoeven redde en tikte naast. Bij de thuisploeg poogde nieuwkomer Asanovski (Vossem) met zijn lange feilloze pass of met een actie Mattheus te vinden. Rond minuut 25 ging bezoeker De Bruille neer na contact met Asanovski, strafschop. De Bruille zette hem ook zelf om, 0-2. Gaandeweg was er minder aanvoer naar voren bij het thuisteam. Holsbeek kreeg ook een penalty nadat Mattheus neerging in hun strafschopgebied. Ook Mattheus zette hem zelf om, 1-2. Na slecht uitverdedigen bij het thuisteam kon Vonk bijna besluiten, maar hij schoot over.

Na de rust ging het spel op en neer, Holsbeek leek iets gevaarlijker met Jaubin die af en toe centraal de ruimte vond. Hij ging eens neer maar kreeg geen elfmeter van de ref. Met nog een kwartier te gaan ging Tervuren-Duisburg op zoek naar de aanval en een daaruitvolgende treffer. Op minuut 80 plaatste invaller Lagace een vluchtschot, mede-invaller Diasonama stond klaar voor de rebound. Doelman Uytterhoeven stond twee keer pal. Kort nadien benutte Lagace een collectieve aanval. Hij kwam links voor doel te staan en werkte af, 1-3.

In de daaropvolgende strafschoppenreeks haalden de bezoekers het met 2-4. Bezoeker Diasonama (over) miste bij 2-1 de eerste strafschop en werd door zijn ploegmaats getrakteerd op een lachsalvo. Bij Holsbeek mikten Janssens en Jaubin over.

Doelpunten: 10′ Vasconcelos Da Costa (0-1), 25′ De Bruille (0-2 strafschop), 32″ Mattheus (1-2 strafschop), 80′ Lagace (1-3).