logo Casalina

KV Tervuren-Duisburg oogst eerste winst op Nossegem na trainerswissel

KV Tervuren-Duisburg oogst eerste winst op Nossegem na trainerswissel
KV Tervuren-Duisburg heeft volgend seizoen een nieuwe trainer

KV Tervuren-Duisburg boekte op de voorbije achtste speeldag in tweede provinciale bpas zijn eerste overwinning van het seizoen. Na de mislukte competitiestart greep het bestuur van de blauw-witten in de loop van vorige week in. Met Hubert Stas werd een nieuwe trainer aangesteld die zondag voor het eerst in de dug-out zat. Doelman Lucky Lenseclaes (21) was blij met de 0-1 en de clean sheet.

KV TD zakte vorig jaar uit eerste provinciale, er werd een stevig offensief naar de linkerkolom verwacht, het draaide anders uit

“Deze uitwinst op Nossegem was hoognodig wat mij betreft. Het bestuur greep in nadat Marcel zijn kans kreeg als T1. De coach van vorig seizoen hield er een half jaar geleden mee op. Marcel behaalde meer dan prima resultaten met het tweede team in vierde provinciale. Hij ging normaal T2 worden, maar werd finaal hoofdcoach. Dat was een mooi gebaar van de club, maar het liep minder af. Met de nieuwe trainer is er een nieuwe schwung en een duidelijke visie van welk systeem te hanteren. Op Nossegem hadden we op voorhand geen makkelijk duel verwacht, maar het was ons wel heel duidelijk waar we aan toe waren. Kapitein Tom Taelemans kreeg een belangrijke rol en stuurde ons goed. SK Nossegem liet ons de bal, wat ons vertrouwen en ook mogelijkheden gaf. Ze kregen amper kansen, behalve enkele hoge ballen moest ik amper tussenkomen. De verdediging stond goed. Behalve een kopbal net naast mijn doel, werd ik niet verrast. Toen we de 0-1 scoorden iets voor het uur was de ontlading enorm. Dat was opvallend en tegelijk mooi om zien”, wist die in zijn derde jaar leerkracht LO aan Leuvense hogeschool UCLL zit. Hij is al halftijds in het onderwijs actief in het Zavo in Zaventem. “Het komende duel van zondagnamiddag thuis tegen Baal zal belangrijk worden. We zijn voorbije zondag gestart met een wit blad en willen vanaf nu enkel nog naar boven kijken. We hopen op het beste en hopelijk volgen de drie punten.”

Lenseclaes is uit Huldenberg afkomstig en begon zijn voetbalcarrière op zijn vijfde bij Tempo Overijse, hij bleef er tot zijn elfde. Daarna volgden nog RSC Anderlecht, OH Leuven en Diegem tot de beloften. Na drie seizoenen Huldenberg is hij aan zijn eerste bij KV Tervuren-Duisburg toe. Lucky is dit jaar ook jeugdtrainer bij de regionale U15 van Tervuren-Duisburg en is bezig met het behalen van zijn Uefa B-diploma als trainer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *