logo Casalina

KV Tervuren-Duisburg lijkt deels door inzet van eigen jeugd aan de beterhand

KV Tervuren-Duisburg lijkt deels door inzet van eigen jeugd aan de beterhand
KV Tervuren-Duisburg op het einde van de zomer

Tweedeprovincialer KV Tervuren-Duisburg ondervond voorbije speeldag weinig of geen tegenstand van concurrent onderaan het klassement SNA Keiberg, het werd een ruime 6-0. Het bestuur kon met plezier zien dat de Tervuurse jeugdproducten Thomas Vonk en Bjorn Devijver, beiden achttien jaar, hadden een flink aandeel in deze deugddoende zege. Ze scoorden beiden telkens twee keer.

Voorbije speeldag lukte alles voor Tervuren-Duisburg.

“Na vijf minuten stonden we al 2-0 voor. Dat de tegenstander niet zo goed voor de dag kwam, speelde mee. Na enkele goals lieten ze de kopjes hangen. De inbreng van onze jeugdproducten Vonk en Devijver rendeert. We mogen tevreden zijn met de inzet van onze twee jonge gasten. Devijver komt over van de B-ploeg en scoorde op vier weken tijd, vijf doelpunten. Ook Vonk deed het prima. Beiden lopen veel en brengen de tegenstander zo in de problemen.”

Sportief directeur Pascal Dumont ziet stilaan een ommekeer komen nadat de blauw-witten sinds de voorbereiding weer vanaf nul moesten beginnen.

“We zijn al twee jaar aan het sukkelen. zakten vorig jaar ietwat onverwacht uit eerste provinciale. Dat betekent dat je hele ploeg vertrekt, dus we moesten alles terug opbouwen. Nadat je net bent gezakt, staan de spelers niet aan te schuiven om te komen tekenen. We dachten met trainer Peter Mommaerts verder te kunnen werken. Toen die hoorde dat we in een Leuvense reeks speelden, vertrok hij. Hij had gehoopt in de meer Brusselse reeks te kunnen spelen en daar hij in Halle woont, zag hij dat niet zitten. We poogden het even met de trainer van ons tweede team in vierde provinciale, maar dat werkte niet. Nu doen we het al iets meer dan een maand met trainer Hubert Stas, dat begint te draaien. Kortom, we hadden het de voorbije twee seizoenen niet makkelijk. We gaan er nog voor knokken, voor de winterstop hopen we op een 4 op 6. We moeten nog op bezoek bij Holsbeek en Baal, daar hopen we 1 punten en een zege te oogsten. Nu begint het stilaan te draaien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *