KSV Schriek kaapt zege weg op NV Keerbergen in laatste oefenpot

Na een eerste helft waarvan niemand het warm of koud kreeg, vielen doelpunten in deze oefenmatch in de tweede helft. Arne Vanderlinden opende de score, maar toch gingen de hevigere opzittende bezoekers met de zege aan de haal.

Het was voor beide teams het laatste oefenduel vooraleer de competitie begint. Toch kwamen er meer als honderd toeschouwers kijken. In de eerste helft was de Lozenhoek, dat voor de gelegenheid in het zwart speelde, veel snediger in balbezit. Dat resulteerde in ruimte en mogelijkheden voor Vanderlinden en Broos. Ook Van Puymbroeck deed het goed en verzorgde de aanvoer voor doel, Swiggers lanceerde ook enkele goede lange ballen. Schriek had het moeilijk en ervaren sluitstuk Van Winkel en verdediger Mues moesten vaak een bal wegwerken. Op het einde van de eerste helft sloeg thuisspeler Brieber zijn enkel om, hij ging kermend neer en werd bij de rust gewisseld.

Na de pauze kwam Schriek aanzienlijk beter voor de dag. De honger naar de bal was groter en ze speelden ook sneller hun kansen uit, dit was het gevolg van enkele wissels. Toch kon Vanderlinden eerst raak treffen, 1-0. Daarna kreeg thuisspeler Verbeeck bij een corner van Schriek de bal prompt tegen de hand. Handsbal en strafschop oordeelde de ref. Invaller Ploegaerts zette zich achter de elfmeter en deponeerde deze in doel. Het treffen leek af te stevenen op een billijk gelijkspel. Tot enkele minuten voor tijd er achteraan balverlies ontstond bij de Lozenhoek. Dat liet invaller Verhaegen zich geen twee keer vertellen, hij bracht de winnende treffer aan.