logo Casalina

KSK Beveren ontvangt op 26 oktober het Noorse Oslo in Champions League van het amateurvoetbal

KSK Beveren ontvangt op 26 oktober het Noorse Oslo in Champions League van het amateurvoetbal
Legendarisch stamnummer 2300 speelt terug een thuisduel in de Freethiel

Het legendarische stamnummer 2300 begint in eigen huis aan nieuwe Europese campagne. Voor het tweede seizoen op rij ontvangt KSK Beveren, het huidige nummer vier in eerste provinciale in Oost-Vlaanderen, internationale gasten op haar thuisterrein in de Freethielzone. Komende donderdag komt het Noorse FC Oslo op bezoek voor een wedstrijd in de groepsfase van de Fenix Trophy.

De Fenix Trophy is een internationaal toernooi dat in 2021 het levenslicht zag in Milaan, waar het lokale Brera FC de droom had om ook amateurteams te laten genieten van Europees voetbal. En zo geschiedde: het is inmiddels al de derde editie van deze “Champions League” van het amateurvoetbal.

De Fenix Trophy slaagt er telkens in om teams te doen deelnemen met een uitzonderlijke sociale, historische of culturele achtergrond. Het toernooi wordt erkend door de UEFA en heeft een groeiende populariteit. Vorig seizoen nam KSK Beveren het op tegen FC United of Manchester, net als de Beverenaars een club die voor de volle honderd procent bestuurd wordt door supporters. Ook stond er een zonnige trip naar Valencia op het programma. Uiteindelijk kwam de Belgische deelnemer slechts één doelpunt te kort om zich te kwalificeren voor het finale eindtoernooi in het legendarische San Siro stadion van Milaan.

De eindzege ging naar BK Skjold, de grootste amateurclub van Denemarken. Dit seizoen neemt KSK Beveren dus voor een tweede keer deel aan het alternatieve kampioenenbal. De club kwam in een groep terecht met FC Oslo uit Noorwegen en Lewes FC uit Engeland. Donderdag komen de Scandinaviërs op bezoek en op 12 december strijken de Engelsen neer in het Waasland.

In de terugronde zullen de Beverse spelers het vliegtuig op moeten voor hun Europese verplaatsingen, een hele belevenis voor de spelers en supporters die voor hun wedstrijden doorgaans niet de grenzen van hun provincie hoeven over te steken.

De wedstrijd komende donderdag tegen FC Oslo wordt afgetrapt om 20.45 uur op het G-terrein. De inkomprijs bedraagt 10 euro.

Voor wie het herfstweer niet wenst te trotseren wordt ook een livestream mét rechtstreekse commentaar voorzien, waarvan de link zal verschijnen op de sociale media van KSK Beveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *