logo Casalina

KSC Wiekevorst neemt na mindere start zijn verantwoordelijkheid

KSC Wiekevorst neemt na mindere start zijn verantwoordelijkheid
KSC Wiekevorst is zowel op als naast het veld een hechte groep

KSC Wiekevorst doet het in vierde provinciale E minder met start die resulteerde in een nul op twaalf. Trainer Joachim Wyns zag dat zijn geel-zwarten in drie van de vier wedstrijden de evenknie van de tegenstander was, maar ze misten de ervaring om het af te maken. In deze coronabreak kan deze hechte groep even mentaal herbronnen om het beter te doen in wat nog komen moet.

Enkel de voorlopig laatste match van de competitie, een verlies op Peulis, was terecht volgens de T1.

“We speelden niet slecht, maar de resultaten bleven uit. We werden op ervaring gepakt. In onze openingsmatch op Hooikt B, speelden we ze veertig minuten van het kastje naar de muur, maar er viel geen doelpunt. Opeens stonden we daarna op amper vier minuten tijd maar liefst drie doelpunten in het krijt. Die match is het mooiste voorbeeld van hoe we het merendeel van de duels verloren. Enkel op Peulis hebben we verdiend verloren, uit de rest konden we meer halen. We zitten met een heel jonge groep die nog volwassener moet leren spelen, voetballende kwaliteiten hebben ze genoeg. Als hechte groep vonden ze steun bij elkaar nadat ze na hun matchen beteuterd stonden te kijken. Het zijn mannen die bij wijze van spreken rond de kerktoren wonen en vooral vlak bij elkaar, ze houden elkaar in deze moeilijke periode mentaal scherp. Wat wel duidelijk is, eens we hernemen hebben we de punten nodig, zowel de groep als ik. Het is mijn eerste jaar als T1, het zou leuk zijn voor me als de resultaten volgen”, wist Wyns.

De coach verwacht een aanzienlijke periode van gedwongen rust.

“Het zou wel eens even kunnen duren vooraleer we opnieuw spelen. Het kan toch niet dat de overheid dezelfde fouten zou maken als na de vorige lockdown, het zou verstandig zijn om alles lang genoeg toe te houden. Wij trainen al enkele weken niet meer, we kunnen dat maatschappelijk niet maken in deze context, vind ik. We hebben een financieel gezonde vereniging ondanks het feit dat er vele projecten wegvallen, zoals een afhaaldag van gerechten. De club was de voorbije seizoenen slim genoeg om niet mee te gaan in de mallemolen van overbetaalde spelers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *