KSC Keerbergen ziet zijn match tegen Inkad Diegem aan de rust afgelast bij een 5-0, wat nu?

Het bevroren veld van KSC Keerbergen Beeld VKS Productions

KSC Keerbergen ontving in de voorbije en laatste speeldag voor de winterstop in vierde provinciale C Inkad Diegem. Een duel van de derde tegen de elfde. Dat verschil was al duidelijk aan de helft daar het thuisteam 5-0 voor stond. De ref besloot bij de rust de partij te staken daar hij het te glad begon te vinden, de wedstrijd werd uitgesteld. Of den Eska nu de partij met 5-0 wint of dat deze opnieuw moet worden gespeeld, is voorlopig onduidelijk.

Doelpunten: 6’, 13’ en 22’ Delafortrie (1-0, 2-0 en 3-0), 39’ De Cat (4-0), 42’ Bendella (5-0).

Zoals hierboven te zien valt, ging het scoren vlot voor de blauw-witten. Dat was buiten het door het ijs deteriorerend veld gerekend en de ref die hierop inspeelde.

“Het staken van de partij was een terechte overweging van de scheidsrechter en dat op basis van de veiligheidsoverwegingen en de bespeelbaarheid van het veld. De kapitein van de tegenpartij kreeg rood na deze beslissing. De toestand van het veld ging wel degelijk achteruit en spelers konden nog moeilijk het evenwicht bewaren”, klonk het bij KSC Keerbergen.
Het verslag van de ref moet nog volgen en daarna zal er een uitspraak gebeuren.