logo Casalina

Kroniek van een aangekondigde competitiestop… VK Liedekerke, VC Bertem-Leefdaal, KVC Houtem-Oplinter en Borght-Humbeek reageren

Kroniek van een aangekondigde competitiestop… VK Liedekerke, VC Bertem-Leefdaal, KVC Houtem-Oplinter en Borght-Humbeek reageren
VK Liedekerke moest het meestal van zijn sterke thuisreputatie hebben oto: Elias Rom

Voetbal Vlaanderen besliste onlangs om het amateurvoetbal stop te zetten en enkel jeugdvoetbal voor de U13 en jonger toe te laten. Ons land is echter allesbehalve de natie van de snelle beslissers, ook de meeste nationale sportbonden volgen die trend, dat heeft deze gezondheidscrisis al rijkelijk bewezen. Stilaan komt er in het merendeel van de sporten duidelijkheid. Bij eersteprovincialers VK Liedekerke, VC Bertem-Leefdaal, KVC Houtem-Oplinter en KFC Borght-Humbeek werden reacties gesprokkeld.

Trainer van leider in eerste provinciale VK Liedekerke Ives Cordier had het liever anders gezien.

“Na een vijftien op vijftien en de eerste plaats alles naar nul herleid zien, is hard. We waren er enorm mee bezig. Hopelijk blijft de kern fit om volgende seizoen de poorten naar de amateurreeksen open te zetten”, opent Cordier. “In deze periode komt in het nieuws dat de jeugd het moeilijk heeft met de coronamaatregelen, maar voor volwassenen en in deze voor voetballers is dat ook zo. Lopen kunnen ze zoveel ze willen, maar ze willen uiteraard voetballen. Trainen in kleine groepjes, zoals nu, dat is niet alles. Wij hebben veel contact met onze spelers om het sociale en mentale aspect te onderhouden”, vervolgt de T1.”De spelers moeten ook inleveren. Door deze corona is er sprake van een financiële “knak”, net zoals ongeveer vijf jaar geleden het geval was. Op zich zal dan misschien het gegeven ontstaan dat de teams rond de kerktoren ook de sterkere spelers in huis kunnen halen en de competities zo spannender worden. Wij waren wel tevreden met onze leuke reeks in eerste. Naar volgend jaar toe willen we jonge spelers uit de streek aantrekken, ze op niveau brengen en in ons team lanceren. Het is ook positief dat het niveau op onze trainingen enorm hoog is, voorheen waren er soms te veel spelers en dan is dat minder qua spelpeil.”

Bij VK Liedekerke verlaten tweede doelman Tom Van Herreweghe (Denderhoutem) en verdediger Jordy Roelandts het team. Aan inkomende kant komen centrale verdedigers Quinten Depril (beloften Denderleeuw) en Sander Paelinck (Eendracht Elene-Grotenberg) en doelman Nick Piro (Dendermonde) de blauw-zwarten versterken.

VC Bertem-Leefdaal haalde de derde ronde van de Beker van België en stond bij het stoppen van de competitie vierde met een negen op vijftien.

“Ondanks de versnipperde voorbereiding legden we een prima bekerparcours af. We namen in de competitie een ontnuchterende start, gelukkig herpakte de groep zich en volgden enkele goede resultaten”, opent coach Gunter Magits. “Ze hadden veel eerder moeten beslissen om deze competitie definitief stop te zetten. De bovenliggende instanties bleven de beslissing doorspelen zoals een hete aardappel. Het competitiebegin mocht er voor mijn part absoluut zijn, zeker omdat de horeca toen nog open was. De horeca is steeds aan het voetbal gelinkt, zolang die niet heropent is het zinloos om opnieuw te hernemen”, vervolgt hij. “We onderhouden in deze lastige periode een goed contact met onze spelers. Ze zijn plichtsbewust met hun trainingswerk bezig. Verschillende sporten zoals zwemmen, mountainbiken en fietsen komen aan bod om in beweging te blijven. Uiteraard neemt het lopen een groot deel in, sommigen liepen bij wijze van spreken al een marathon. Ze hebben uitdagingen nodig in deze periode!”

Bij de hemelsblauwen verlaten Maxime Aelen en Valentin Laklia het pand, Jorne Vanderstappen vertrok naar Rotselaar. Seppe Peeters (Kampenhout), Sami Afkir (Borght-Humbeek) en doelmannen Arno Meeus (Bierbeek) en Jitse Seynaeve (Rapide Wezemaal en voordien KFC Diest en SC Aarschot) versterken hun rangen.

VC Bertem-Leefdaal zal volgend seizoen verderr kunnen vieren
VC Bertem-Leefdaal zal volgend seizoen verder kunnen vieren

KVC Houtem-Oplinter beseft dat de competitiestop de goede oplossing was en houdt hun spelers met challenges mentaal fit.

“De club vindt de competitiestop een goede zaak. Deze beslissing had veel eerder moeten genomen worden. Alle clubs krijgen weinig financiële middelen binnen momenteel en hebben aan hetzelfde stramien hun vaste kosten om uit te geven, dat weegt door. Door de stopzetting vallen de kosten van de spelers toch al weg. Onze spelers hebben een individueel oefenschema gekregen. Bij onze jeugd u6 – u13 zijn we blijven trainen. Ook onze u15 en u17 trainden in kleine groepjes. Momenteel ligt dit stil tot aan krokus door lokale beslissingen”, vertelde gerechtigd correspondent Suzy Truyens “We proberen iedereen toch hun sportieve verzet te bezorgen door onder andere de trainingen en onze club challenges. Mats De Baere van de u13 won deze, heel die ploeg was heel vlijtig bij de challenges dankzij hun trainer. Met deze uitdagingen probeerden we ze sportief bezig te houden en toch ook de verbondenheid met elkaar niet te verliezen. Ook belangrijk in teamsport en in een familiale club zoals de onze.”

Speler Tim Knops stopt en wordt de T2 van de paarsen, Kevin Celis wordt de  hoofdtrainer. Drie jeugdspelers die voor Houtem-Oplinter B in derde provinciale speelden, krijgen volgend seizoen hun kans bij de eerste ploeg. Het gaat om Kobe Vanderstukken, Tom Jonckers en Symme Schutters. Voorts lopen nog enkele besprekingen omtrent eventuele versterkingen.

Bij Houtem-Oplinter ligt de focus op de jeugd en dus ook het B-team dat moet groeien
Bij Houtem-Oplinter ligt de focus op de jeugd en dus ook het B-team dat moet groeien

Na een flinke periode bij tweedeprovincialer KVC Haacht wou spits Maarten Caes zich bewijzen bij KFC Borght-Humbeek.

“We openden prima met een 4-3-zege tegen topploeg Kampenhout, dat was nogal een wedstrijd! Het ging alle kanten op. Het hing natuurlijk al lang in de lucht, deze competitiestop. Ik denk dat het uiteindelijk wel de logische beslissing is geweest. Persoonlijk is het inderdaad wel jammer omdat ik niet alles heb kunnen laten zien en ik ook het gevoel had dat het beter en beter ging op het veld. Ik had er meer kunnen uithalen. Op die manier hebben we wel al duidelijkheid en kunnen we vanaf nu volop focussen op het volgende seizoen”, wist Caes die twee keer scoorde in de eerste vijf wedstrijden, waarin hij twee keer startte en twee keer inviel.

Bij Borght-Humbeek zijn gesprekken lopende omtrent de invulling van hun team voor volgende jaargang.

Maarten Caes speelt ook volgend seizoen bij Borght-Humbeek
Maarten Caes speelt ook volgend seizoen bij Borght-Humbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *